Erişilebilirlik

Clinton: Kaddafi Çekilmeli


Clinton: Kaddafi Çekilmeli
Clinton: Kaddafi Çekilmeli

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Washington’un, Libya lideri Muammer Kaddafi’nin iktidardan ve ülkeden ayrılmasını istediğini açıkladı.

Clinton, Amerika’nın daha önce ateşkes ve Kaddafi kuvvetlerinin zorla girdiği yerlerden çekilmesini istediğini açıkça belirttiğini söyledi. Clinton, Kaddafi kuvvetlerinin ele geçirdiği yerlere elektrik ve su dahil kamu hizmetlerinin yeniden sağlanması ve Libya’ya insani yardım sevkine izin verilmesi gerektiğini belirtti. Amerika Dışişleri Bakanı, bunların asla pazarlık konusu yapılmayacak şartlar olduğunu vurguladı.

Başkan Barack Obama da Beyaz Saray’da Libya konusunda basına kapalı bir toplantıya katıldı. Toplantının ayrıntıları verilmedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini Kaddafi’nin iktidardan ayrılması gerektiğini belirtirken, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ateşkes planında Kaddafi kuvvetlerinin çekilmesi hükmünün yer almasının şart olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya’da ilan edilecek ateşkesin mutlaka “güvenilir ve denetlenebilir” olması gerektiğini bildirdi. Rasmussen Libya’daki krizin sadece askeri açıdan çözülemeyeceğini de sözlerine ekledi.

XS
SM
MD
LG