Erişilebilirlik

Clinton: ‘İkinci E-Posta Adresi İyi Olurmuş’


Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bakanlığı döneminde iş ve özel e-posta adreslerini ayırmış olmasının daha yerinde olacağını kabul etmekle birlikte, yanlış bir şey yapmadığını söyledi. Dört yıl süren bakanlığı döneminde kişisel e-posta adresiyle resmi işlerini yürüten Clinton ateş altında

Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bakanlığı döneminde iş ve özel e-posta adreslerini ayırmış olmasının daha yerinde olacağını kabul etmekle birlikte, yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

New York Times gazetesi, Clinton’un dört yıllık dışişleri bakanlığı döneminde kişisel e-posta adresiyle bakanlıktaki işlerini yürüttüğünü yazmıştı.

Clinton’u 2012 yılında Bingazi Başkonsolosluğu’nda Amerikan büyükelçisinin terör saldırısında öldürüldüğü olayda dışişleri bakanı olarak ihmalkarlıkla suçlayan kesimler, bu kez kendisinin özel e-posta adresi kullanarak tartışmalı mesajları gizlemeye çalıştığını iddia ediyor.

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hillary Clinton, rahat olduğu için tek e-posta hesabı kullanmayı tercih ettiğini, iki ayrı cihaz taşımak istemediğini söyledi.

“Geriye baktığımda, ikinci e-posta adresi kullanmak ve ayrı bir telefon taşımak iyi olacakmış” diyen Clinton, bununla birlikte o dönemde bu tercihinin fazla mesele yapılmadığını belirtti.

Hillary Clinton ayrıca, o dönemde Dışişleri Bakanlığı’nın kendisine tek e-posta adresi kullanmasına izin verdiğini de sözlerine ekledi.

Bakanlıktan ayrılması sırasında Dışişleri Bakanlığı’na işle bağlantılı e-postalarından oluşan 55 bin basılı sayfa bıraktığını bildiren Clinton, bu yazışmaların gizli olmadığını ve kamuoyuna açıklanmasını beklediğini kaydetti.

Eski Dışişleri Bakanı, bununla birlikte özel hayatını ilgilendiren onbinlerce sayfalık e-posta mesajını da sildiğini, bunların kaydını tutmaya gerek görmediğini açıkladı.

Henüz resmen olmasa da, Hillary Clinton’un önümüzdeki yıl Demokrat Parti’den başkanlığa adaylığını koyması bekleniyor.

Pew Araştırma Şirketi’nin yaptığı son ankete göre Clinton’un elektronik yazışmaları Cumhuriyetçi Partili seçmeni daha çok ilgilendirdi. Anketlere göre tartışmalarla ilgilenen Demokrat Partili seçmen sayısı Cumhuriyetçiler’inkinin yarısı.

Ayrıca birçok eyalette anketler, elektronik posta tartışmalarından önce Hillary Clinton’u, başkanlık seçimlerine girmesi durumunda tüm Demokrat Parti adaylarını geride bırakacağını, hatta seçim olması durumunda da birçok Cumhuriyetçi adayı ezici çoğunlukla geçeceğini gösteriyordu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG