Erişilebilirlik

Clinton E-Posta Skandalını Arkasında Bırakmaya Çalışıyor


Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton, dışişleri bakanlığı sırasında kişisel elektronik posta hesabını kullanması üzerine patlak veren tartışmaları aşmaya çalışıyor. Clinton’un artık elektronik posta soruşturmasına ilişkin suçlamalardan kaygılanmasına gerek yok. Ancak tartışmanın siyasi etkileri, Clinton’ı zorlamaya devam ediyor.

Clinton, elektronik posta hesabının ön plana çıktığı zor haftaları geride bırakırken FBI Başkanı James Comey, Clinton’un suçlamayla karşı karşıya kalmayacağını açıklasa da sert eleştirilerde bulundu.

Comey, "Son derece hassas, gizli bilgilerin olağanüstü derecede dikkatsizce ele alındığını gösteren kanıtlar var” dedi.

Trump da konuya değinerek, Hillary Clinton'u yalancı olmakla suçluyor. Clinton ise seçim kampanyasına odaklanmaya çalışıyor.

Çoğu seçmen, Clinton’u güvenilmez buluyor. Ancak Virginia Üniversitesi’nden Kyle Kondik’e göre Trump’ın durumu çok daha kötü.Kondik için Trump'ın seçilmesi son derece riskli ve bu da Clinton için büyük bir avantaj oluşturuyor.

Cumhuriyetçi Partililer, Clinton’un elektronik posta hesabı konusunda Kongre’ye yalan söyleyip söylemediğine dair yeni bir soruşturma açılmasını istiyor. Bu konu, büyük olasılıkla Kasım’a kadar gündemi meşgul edecek.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG