Erişilebilirlik

Clinton Davutoğlu'yla Görüştü


Clinton Davutoğlu'yla Görüştü
Clinton Davutoğlu'yla Görüştü

Dışişleri Bakanı Clinton ve Davutoğlu Türk Amerikan ilişkilerinin önemini vurguladı; WikiLeaks belgeleri konusunda yorum yapmadı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla görüştü.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türk Amerikan ilişkilerini “dünyadaki en önemli ikili ilişkilerden biri” olarak niteledi ve bu ilişkilerin derinleştirilmesi ve güçlendirilmesine bağlı olduklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla görüşmesini yapıcı olarak nitelendiren Clinton, iki ülkenin üzerinde çalıştığı birçok konu olduğunu ve bunların sadece Türkiye’yle Amerika tarafından yapılabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu da açıklamasında Türk Amerikan ilişkilerini “model ortaklık ve stratejik ortaklık” olarak nitelendirdi. Davutoğlu, Türk dış politikasını, “ilkeli, vizyon sahibi, denenmiş ve saydam” olarak nitelendirdi. Türk Amerikan ilişkilerinin de bu çerçevede görüldüğünü söyleyen Davutoğlu, “Küresel ve bölgesel barışın tesis edilmesi için Amerikan yönetimiyle koordineli bir şekilde bu ilkeli dış politikamızı sürdüreceğiz” dedi.

Clinton WikiLeaks adlı internet sitesinin Amerikan Dışişleri Bakanlığı’na ait kriptoları yayınlaması konusunda bir açıklama yapmadı. Davutoğlu ise görüşmelerinde bu konuyu da ele alacaklarını söyledi ve daha önce Türk hükümetine bu konuda bilgi verdikleri için Clinton’a teşekkür etti.

XS
SM
MD
LG