Erişilebilirlik

ABD'nin Kritik İsimlerine ve Binalarına Bombalı Paket Tehdidi


Eski Amerika Başkanlarından Bill Clinton ve eski dışişleri bakanı olan eşi Hillary Clinton’ın evlerine patlayıcı madde içerikli paket gönderildiği tespit edildi.

İsmini vermeyen Amerikalı bir yetkilinin Associated Press haber ajansına verdiği bilgiye göre, patlayıcı madde içerikli paket Clinton çiftinin New York Chappaqua’daki evinde bu sabah bulundu.

CNN televizyonu ve New York Times gazetesinin haberine göre eski Başkan Barack Obama’nın da evine patlayıcı madde içerdiğinden şüphelenilen paket gönderildi.

Gizli Servise göre, paketler rutin posta kontrolu sırasında tespit edildi ve gerekli müdahale yapılarak şüpheli paketlerin hedeflenen kişilerin eline ulaşması engellendi.

Her iki eski Başkan da Demokrat Partili.

New York Times gazetesine göre, Clinton ve Obama'nın evlerine gönderilen maddelerin, işadamı ve Demokrat Parti’nin önde gelen bağışçılarından George Soros’un evine gönderilen patlayıcı maddeye benzer olduğu ve bu olayla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

New York'taki CNN ve Time Warner binası da bombalı paket şüphesi nedeniyle boşaltıldı. CNN binasında yaşanan panik ve çalışanların tahliye anı kameralara yansıdı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG