Erişilebilirlik

Çin'den Sosyal Sorunlara Karşı Ekonomik Önlemler


Çin'den Sosyal Sorunlara Karşı Ekonomik Önlemler
Çin'den Sosyal Sorunlara Karşı Ekonomik Önlemler

Çin Başbakanı Wen Jiabao çıkması muhtemel sosyal sorunlara karşı ekonomik önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Çin Halk Kongresi'nin açılışında konuşan Başbakan, enflasyonu azaltarak, rüşvet ve yolsuzlukla daha etkin mücadele ederek sosyal istikrarı korumaları gerektiğini söyledi.

Pekin’deki Kongre’de 3 bin delegeye hitap eden Wen, enflasyon hedefinin yüzde 4, büyüme hedefinin yüzde 8 olduğunu bildirdi ve toplumsal huzursuzluğu önlemek için sosyal harcamaların yüzde 12,5 oranında artırılacağını açıkladı.

Başbakan, halkın yolsuzluk ve gelir dağılımındaki eşitsizliğe tepki gösterdiğini ve hükümetin bunun farkında olduğunu söyledi.

Pekin hükümeti, birkaç gün önce, yabancı gazetecileri, rejim karşıtı gösteriler hakkında yalan haberler yazarak huzursuzluk yaymakla suçladı.

Yabancı gazeteciler, internette yürütülen bir kampanyada gösteri yeri olarak belirlenen Pekin’in Wangfujing semtine gitmişti.

Aralarında Amerika’nın Sesi’nin Pekin Büro Şefi’nin de olduğu 16 gazeteci, bölgeyi kuşatmış olan sivil ve resmi kıyafetli polis memurları tarafından tartaklandı, biri aldığı ağır darbeler nedeniyle hastanede tedavi gördü.

XS
SM
MD
LG