Erişilebilirlik

Çin’den New York’a Yardım Malzemeleri


Corona virüsüyle mücadele çerçevesinde acil tıbbi malzemelere ihtiyacı olan New York’a Çin’den bir uçak dolusu malzeme geldi.

30 gün boyunca New York’a Çin’den yardım uçuşlarının olacağı, bunun bu çerçevede ilk uçuş olduğu kaydedildi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi Çin’den yardım uçuşlarının Beyaz Saray tarafından organize edildiğini belirtti.

John F. Kennedy Havaalanı’na inen uçakta maskeler, özel kıyafetler, eldivenler yer alıyor.

Bu malzemeler New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerine dağıtılacak.

Malzemelerin dağıtımı Beyaz Saray’da danışman olan Başkan Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in liderlik ettiği ekip ve Amerika’nın sağlık malzemeleri dağıtım şirketlerinin ortaklığıyla yapılacak.

Bu uygulamayla amaç şirketler tarafından satin alınan malzemelerin 30 gün boyunca vakit kaybetmeden dağıtımının sağlanması.

Virüsün Amerika’da yayılmaya başladığı ilk anlarda durumu çok fazla önemsemeyen Trump şimdilerde özellikle sağlık çalışanlarına ihtiyaç duydukları malzemeleri sağlamaya çalışıyor.

Amerika genelinde sağlık çalışanları malzeme yetersizliğinden şikayetçi. Sağlık çalışanları hastalara bakarken kendilerini koruyamadıklarını kaydediyor.

Söz konusu program çerçevesinde New York’a inen ilk uçakta 130 bin N-95 maskesi, 1.8 milyon cerrahi maske, 10 milyondan fazla eldiven ve 700 binden fazla da termometre yer aldı.

FEMA’nın söz konusu malzemelerin büyük çoğunluğunu New York, New Jersey ve Connecticut’a göndereceği geri kalanını ise bölgedeki bakım evlerine ve ülke genelindeki yüksek riskli bölgelere dağıtacağı belirtildi.

Şangay’dan gerçekleştirilen ilk uçuşla birlikte bu çerçevede Çin’den yardım malzemeleri Nisan ayının ilk günlerine kadar New York’a aktarılacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG