Erişilebilirlik

Çin’de Medya Sansürü Tartışmasında Uzlaşma Sağlandı


Çin'de hükümet yetkilileri ve gazeteciler arasında medyaya uygulanan sansür nedeniyle bir haftadır devam eden gerginliği bitirecek geçici bir uzlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Haftalık Güney gazetesinin Komünist Parti’yi eleştiren yeni yıl mesajının değiştirilip yerine partiye övgülerle dolu bir mesaj yayınlanması üzerine ifade özgürlüğü taraftarları protestolar düzenlemiş ve gazetenin bazı çalışanları greve başlamıştı.

Hükümetle gazeteciler arasındaki anlaşmanın tüm detayları henüz kesinleşmemekle birlikte, grev yapan gazetecilerin ceza almayacağı ve hükümetin medya üzerindeki baskıyı hafifletmeyi kabul ettiği bildirildi.

Şanghay’daki Fudan Üniversitesi’nin gazetecilik bölümünde profesör olan Doug Young, hükümetin verdiği muğlak tavizlerin gazetecilerin elde edebileceği en iyi sonuç olduğunu belirtti. Young uzlaşmayı, gazetecilerin kazandığı küçük çaplı bir zafer olarak niteledi.

Uzlaşmayla ilgili detayların belirsizliği kısmen hükümetin Güney gazetesi çalışanlarından konuyu yabancı basına yansıtmamalarını istemesinden kaynaklanıyor. Gazete çalışanları, konuyla ilgili bilgi almak isteyen Amerika’nın Sesi muhabirlerininin sorularını yanıtlamaktan da kaçındı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG