Erişilebilirlik

Çin ve Amerika Arasında Ticaret Görüşmeleri Başladı


Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Amerika Başkanı Donald Trump 1 Ocak'tan itibaren 90 gün süreyle yeni bir gümrük vergisi artışına gitmeme kararı almışlardı.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Amerika Başkanı Donald Trump 1 Ocak'tan itibaren 90 gün süreyle yeni bir gümrük vergisi artışına gitmeme kararı almışlardı.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi Amerika ve Çin, sürmekte olan gümrük vergileri konusundaki sorunları aşmak amacıyla görüşmelere başladılar. Ticaret bakanlıklarından heyetler, Çin’in başkenti Pekin’de bugün biraraya geldiler.

İki gün sürecek toplantılara ilişkin olarak her iki taraf da olumlu beklentiler içerisinde.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang görüşmelerin yapıcı ve olumlu olacağını söylerken Amerika Başkanı Donald Trump da geçen hafta yaptığı açıklamada, “Sanırım Çin’le anlaşacağız” demişti.

Geçen yıl Amerika Başkanı Donald Trump, 250 milyar dolar tutarındaki Çin’den ithal edilen ürünlere yönelik olarak gümrük vergilerini yüzde 25 arttırmıştı.

Amerika Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping 1 Ocak itibariyle 90 günlük bir süre için karşılıklı olarak başka bir vergi artışında bulunmama kararı almışlardı.

Ticaret bakanlıklarına ait heyetler arasındaki görüşmelerin başladığı bugün Amerika Ordusu’na ait bir destroyerin Güney Çin Denizi’nde statüsü tartışmalı adaların yakınlarında seyretmesiyse gerginliğe neden oldu. Çin tarafından yapılan açıklamada Amerika’nın provokasyon yaratma peşinde olduğu duyuruldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG