Erişilebilirlik

Çin: Her Türlü Siber Saldırıya Karşıyız


Çin Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kore'nin Amerikan film şirketine yönelik siber saldırısıyla ilgili olarak ellerinde yeterli bilgi bulunmadığını ve gerçekleri tam bilmeden bir karara varamayacaklarını açıkladı

Çin Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kore’nin Sony Film şirketine yönelik siber saldırısında Çin tesislerini kullandığı yolundaki haberlerin doğru olup olmadığını belirleyecek yeterli bilgiye sahip olmadıklarını bildirdi.

Bakanlık sözcüsü Hua Chunying Çin’in her türlü siber saldırısına karşı olduğunu ve “ gerçekleri tam” bilmeden bir karara varamayacağını açıkladı.

Hua Çin'in ülkelerin bir başka ülkenin tesisleri kullanarak bu tür saldırılar düzenlemesine de karşı olduğunu ve bu konuda diğer ülkelerle diyalog kurmaya hazır olduğunusöyledi.

Amerika halen Kuzey Kore’den gelecek siber saldırılarını engellemeye yardım etmesi için Çin ile görüşmelerde bulunuyor.

Washington bugüne kadar Çin’i siber hırsızlığı yaparak Amerika’nın savunma sırlarını tehdit etmek ve Amerikan şirketlerinin rekabet gücüne zarar vermekle suçluyordu.

Başkan Barack Obama, Sony Film şirketine yönelik siber saldırısı üzerine Amerika’nın Kuzey Kore’yi tekrar terör destekçisi ülkeler listesine koymayı düşündüğünü açıkladı.

Obama CNN televizyonuna yaptığı açıklamada saldırıyı bir savaş eylemi olarak değil siber vandallığının çok pahalı bir örneği olduğunu belirtti.

KuzeyKore Sony Film şirketinin bilgisayar şebekesine girmek ve tehdit edici elektronik postalar gönderdiği suçlamasını reddediyor.

Kendisini Barış’ın Muhafızları olarak tanıtan bilgisayar korsanları Amerikanistihbarat örgütü CIA’ninKuzey Kore lideri Kim Jong Un’u öldürme girişimini anlatan “The Interview” adlı komedi filmini halka gösteren herkesi “acı bir gelecek” beklediği tehditinde bulunmuştu.

Sony şirketi filmi 25 Aralık‘ta gösterime sunma planını iptal etti.

Başkan Obama Cuma günü filmin gösterimden çekilmesini eleştirdi ve bu tür dijital saldırılara Amerika’nın karşılık vereceği uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG