Erişilebilirlik

Çin'deki Patlamada Ölü Sayısı 100'ü Geçti


Çin’in Tianjin kentinde meydana gelen patlamalarda ölenlerin sayısı 104’e yükseldi. Resmi ajanslar, ölenlerin 21’inin itfaiyeci olduğunu açıkladı.

Çinli yetkililer, kentin devasa patlamalar ve büyük yangın meydana gelen sanayi bölgesinin derhal, zorunlu olarak tahliye edilmesini emretti.

Beijing News gazetesi, zehirli kimyasal gazların bulunduğu deponun 3 kilometre yakınında bulunan herkesin tahliye edildiğini bildirdi.

Patlama bölgesinin yakınında son derece zehirli sodyum siyanür gazı saptandı. Bölgeye zehirli gaz taraması yapmak amacıyla 200’ün üzerinde nükleer ve biyokimyasal savaş uzmanı asker gönderildi.

Şinhua haber ajansı kimyasal silah mücadele timlerinin, patlamanın merkez üssünden 50 metre ötede bir kişiyi kurtardığını bildirdi. 50 yaşındaki kişi, patlamadan üç gün sonra bir konteynerin içinde bulundu. Kurtarılan kişide yanıklar olduğu bildirildi.

Çin Merkezi Televizyonu, olay yerinde yeni bir yangının çıkmasının ardından kurtarma operasyonlarının ertelendiğini açıkladı. Televizyon, patlamada hasar gören bir aracın, sonradan alev aldığını bildirdi.

Çin’in dördüncü büyük kentindeki tehlikeli maddelerin depolandığı bölgede yaşanan patlamada yaralanan yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı. Patlama bölgesinde zehirli gaz izlerine rastlansa da kentin hava tahlil raporlarında anormal bir bulguya rastlanamadı.

Uzmanlar patlamaya ve yangına yol açan nedeni öğrenemedi. Patlama kentin üzerinde yüzlerce metre yüksekliğe ulaştı, ses şiddetinden birkaç kilometre ötedeki binalarda bile camlar kırıldı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG