Erişilebilirlik

Çin’de Limanda Büyük Patlama


Çin’in liman kenti Tianjin’de meydana gelen muazzam bir patlama resmi rakamlara göre en az 7 kişinin ölümü ve 300’den fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Patlamaya, limandaki kimyasal maddelerin henüz bilinmeyen nedenle alev alması neden oldu.

Yetkililer patlamanın tehlikeli madde deposunda meydana geldiğini düşündüklerini açıkladı.

Devlet medyasındaki haberlere göre, 30 saniye aralıkla meydana gelen iki patlama, yüksek güçleri nedeniyle yakınlardaki bir deprem istasyonunda kayda geçti.

Patlama sırasında alışveriş yaptığını söyleyen bir görgü tanığı birdenbire arkasında bir alev topu ve patlama gördüğünü söyledi. Tanık, arabaların ve binaların sallandığını, camların kırılmasıyla insanların koşmaya başladığını belirtti.

Birçok görgü tanığı Çin sosyal medyasında fotoğraf ve video paylaştı. Bu görüntülerde büyük patlamaların yarattığı alevlerin etraftaki gökdelenlerin kat kat üstüne çıktığı görülüyor. Videolar ayrıca patlamadan kaynaklanan büyük bir şok dalgasının kilometrelerce ötedeki binaları salladığını da gözler önüne seriyor.

Tianjin, Çin’in kuzeyinde, Pekin’in 150 km güneydoğusunda bir liman kenti. 7 milyonluk kent Çin’in en büyük 4’üncü nüfusuna sahip.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG