Erişilebilirlik

Çin Bilgisayar Savaşı Tatbikatı Yapıyor


 Mart ayında siber saldırıya uğradığı önesürülen Çin askeri web siteleri
Mart ayında siber saldırıya uğradığı önesürülen Çin askeri web siteleri
Çin resmi haber ajansı Şinhua, Çin Ordusu’nun önümüzdeki ay dijital teknoloji kullanan birimler dahil yeni muharip güçlerin katılacağı bir tatbikat düzenleyeceğini açıkladı.
Ajansa göre Çin Ordusu ilk kez bir tatbikatta ‘bilgisayar savaşları’nda kullanılacak dijital muharebe güçlerine yer verecek.

Öte yandan Başkan Obama’nın, Amerika’nın kritik önem taşıyan savunma sistemlerini hedef alan siber saldırılara ilişkin haberlerin ardından önümüzdeki hafta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le biraraya gelip siber güvenlik konusunu ele alacağı bildiriliyor.

Amerikalı yetkililer, son gelişmelere ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı, ancak Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, California’da buluşacak iki liderin siber güvenlik konusunu mutlaka konuşacağını söyledi. Carney, siber güvenliğin, Amerikalı yetkililerin Çinli mevkidaşlarıyla her biraraya gelişlerinde gündeme getirdikleri konuların başında geldiğini kaydetti.

Washington Post Gazetesi hafta başında Çinli siber casusları en hassas ve ileri Amerikan silah sistemlerine girmekle suçlayan gizli bir savunma raporundan bölümler yayınlamıştı. Rapora göre Çinli bilgisayar korsanları girmeyi başardığı sistemler arasında Patriot füze savunma sistemi ve donanmaya ait Aegis balistik füze savunma sistemi bulunuyor.
Siber saldırıda F/A-18 savaş uçakları, Black Hawk helikopterleri ve son model F-35 Müşterek Taaruz Uçağı’nın da hedef alındığı bildiriliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG