Erişilebilirlik

Çiftçiler Macron'a Yumurta Fırlattı


Çiftçiler Macron'a Yumurta Fırlattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:10 0:00

Fransa, belki de siyasi tarihinin en karmaşık seçim kampanyasından geçiyor.

Bir tarafta yolsuzluk iddiaları ve yargı süreciyle ilgili skandallar sürerken, diğer taraftan da öfkeli protestolar adaylara zor anlar yaşatıyor.

Önceki gün Cumhurbaşkanı François Hollande'ın konuşması sırasında acemi bir keskin nişancı korumanın silahından çıkan kurşun yürekleri ağza getirirken, una bulanan, tokat yiyen, yumurta atışına ve tencereli tavalı protestolara hedef olan adaylar da oldukça zor bir kampanya süreci geçiriyor.

Öfkeli seçmenin son kurbanı seçimlerin favori adaylarından 38 yaşındaki genç politikacı Emmanuel Macron oldu.

Fransız çiftçisinin buluştuğu büyük Tarım Fuarı'nı ziyaret eden Emmanuel Macron, öfkeli bir çiftçinin attığı tek bir yumurtanın kurbanı oldu. Protestocu çiftçi son derece keskin hedef alarak fırlattığı tek bir yumurta ile Macron'u alnından vurmayı başardı.

Macron'a fırlatılan yumurta, o anda iddialı adayı izleyen onlarca kamera tarafından uzaktan görüntülenebildi. Ancak Fuarı izleyen bir ziyaretçinin son derece yakın ve başarılı bir şekilde elde ettiği ve sosyal medyadan paylaştığı yumurta görüntüsü protesto anını ölümsüzleştirdi.

Çıkışta gazetecilere konuşan Macron, "Her zaman embesiller olacak. Bu da bizim folklorümüzün bir parçası" dedi.

Haziran 2016'da bir Postane bürosunu ziyaret eden Macron'a kağıt ve yumurta fırlatılmış, ancak Postane'deki protestocu öfkeli çiftçi kadar keskin nişancı olmayınca, yumurta hedefini ıskalamıştı.

Sosyalist Parti'nin ön seçimlerinde Macron ile aynı kabinede Fransızları kızdıran yasalara ortak imza atan eski Başbakan Manuel Valls de, unlu ve tokatlı saldırıya uğramıştı.

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle hakimlerin ifadeye çağırdığı sağın adayı François Fillon da, aynı gün geldiği Tarım Fuarı'nda oldukça yoğun bir kalabalık tarafından yuhalandı.

Çiftçiler yalnızca aşırı sağ aday Marine Le Pen'e sıcak bir karşılama hazırlarken, diğer adayları yuhaladılar ve protesto ettiler.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG