Erişilebilirlik

CIA’den 5.Yılında Bin Ladin Operasyonu Tweeti


Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in öldürüldüğü operasyondan 5 yıl sonra Twitter hesabından operasyonun ayrıntılarını aktardı.

Tweetler, hem beğeni hem de tepki topladı.

Başkan Barack Obama’nın Mayıs 2011’de onayladığı ve özel kuvvetlerin yer aldığı operasyon helikopterlerle Pakistan’ın Abbottabad kentinde bir binaya düzenlenmiş, Ladin’in cesedi daha sonra denize atılmıştı.

Beşinci yılında CIA, operasyon bugün düzenlenmişçesine 1.3 milyon takipçisine dakika dakika Twitter hesabından operasyonun ayrıntılarını aktardı. 6 saat boyunca tweetler on yıl boyunca aranan adamın son anlarını tasvir ediyor.

CIA sözcüsü Ryan Trapani, Ladin’in öldürülmesini en büyük istihbarat başarılarından biri olarak niteledi. Tarihin CIA’in sosyal medya çabalarında önemli bir yer tuttuğunu belirten Trapani, beşinci yılında bunu başaranları ve o günü hatırlamak uygundu dedi.

Tweetler, helikopterlerin Afganistan’daki üsten kalkışını, Obama ve danışmanlarının durumu izlemesini, Ladin’in vurulmasını, özel güçlerin binayı terk etmesini ve Başkan’ın öldürülenin büyük olasılıkla Ladin olduğunu teyit almasını içeriyor.

Birçok Twitter kullanıcısı CIA’in zamanda geri gitmesinin taraftarı değildi.Sosyal medyada CIA’in tweetleri ile ilgili birçok tepki paylaşımı yapıldı.

Örneğin Pamela Dayton, hepinizin işi yok mu demiş ve CIA’nin tweetlerini kışkırtıcı olarak nitelemiş.

Yorumlardan birinde bunun profesyonelce olmadığı ve böyle ciddi işe karışanlara saygısızlık olduğu vurgulandı.

Kate Novak da, CIA’in hesaplarını silmesi gerektiğini belirtmiş.

CIA'in Twitter hesabından gönderdiği bütün Tweetleri aşağıda bulabilirsiniz.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG