Erişilebilirlik

CIA Başkanı'nın E-Postasına Girildi


John Brennan
John Brennan

WikiLeaks internet sitesi, internet korsanlarının Amerika Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) Başkanı John Brennan’ın özel elektronik posta hesabına sızarak topladığı bilgileri kamuoyuna açıklıyor.

WikiLeaks Brennan’ın hesabından bazı bilgileri sitesinde yayınlamaya başladı. Bilgiler arasında Amerikan istihbaratına yönelik tehditleri de içeren taslaklar ve İran’a yönelik izlenecek politika konusunda verilen tavsiyeler yer alıyor.
Site ayrıca Brennan’ın güvenlik sicili başvurusunun taslak metnini de yayınladı. Metinde Brennan’a yakın olan kişilerin özel bilgileri bulunuyor.

Bilgileri yayınlama kararını savunan WikiLeaks önümüzdeki günlerde yeni belgeleri yayınlamayı planladığını duyurdu, Brennan’ın bu mevcut hesabı istihbarat faaliyetleriyle bağlantılı projelerde zaman zaman kullandığına dikkati çekti.

CIA sözcüsü iddiaları yalanladı. WikiLeaks’te yayınlanan belgelerin gizli olduğunu yalanlayan sözcü, içeriklerin “ulusal güvenlik çıkarlarından haberdar olan ve bu konuda uzmanlığa sahip bir vatandaşın bilmesi gereken bilgiler olduğunu” savundu.

Sözcü ayrıca internet korsanlığının suç olduğunu hatırlattı.

WikiLeaks’te yer alan belgeler, New York Post gazetesine açıklama yapan bir lise öğrencisinin, Amerika’nın dış politikasını eleştirmek amacıyla CIA Başkanı’nın kişisel elektronik posta hesabına erişim sağladığını söylemesini izliyor.

WikiLeaks’te yer alan tüm belgeler, Brennan’ın Obama yönetimine katılmasından önceki döneme ait.

Amerikan emniyet kuruluşları, olayla ilgili soruşturma başlattı. Beyaz Saray Gizli Servisi’yle ortak soruşturma başlatıldığını açıklayan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturmanın devam etmesinden dolayı açıklamaları kısıtlı tutacağını bildirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG