Erişilebilirlik

CIA Başkanı'ndan WikiLeaks'e Düşman İstihbarat Suçlaması


CIA Başkanı'ndan WikiLeaks'e Düşman İstihbarat Suçlaması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00

CIA Başkanı'ndan WikiLeaks'e Düşman İstihbarat Suçlaması

ABD Merkezi İstihbarat Dairesi CIA Başkanı Mike Pompeo ülkeyi güvende tutmakla görevli kuruluşların gizlilik içinde çalışması gerektiğini söyledi. Washington’da bir panelde konuşan Pompeo, Amerikan gizli belgelerini kamuoyuyla paylaşan isimleri uyarmayı da ihmal etmedi. Pompeo, “Amerikalılar bu ispiyoncuların kendi çıkarları, kimi zaman da düşman ülke çıkarları için hareket ettiğini unutmamalı” dedi. Pompeo WikiLeaks’i “düşman istihbarat servisi” olarak niteledi.

CIA Başkanı Mike Pompeo başkent Washington’da Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde katıldığı bir panelde konuştu.

Pompeo, “Yabancı düşmanlarımızdan, düşman kuruluşlardan ve terör örgütlerinden sırlar çalıyor ve bununla gurur duyuyoruz. Bu istihbaratı hükümetimiz bu tehlikeli dünyada düşmanlarımızı daha iyi anlasın diye analiz ediyoruz. Bunun için özür dilemiyoruz, bu zor iş ve üzerine gidiyoruz,” dedi.

Pompeo, CIA ve benzer kuruluşların Amerikan halkını korumak için yasalara ve Kongre’nin onayına göre hareket ettiğini, gizli belgeleri çalanlarınsa yasalara göre davranmadığını kaydetti. CIA başkanı, ‘Amerikalılar’ın Edward Snowden ve WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın Amerika güvenliğine tehdit olduğunu anlaması önemli,’ diye konuştu.

Mike Pompeo, “WikiLeaks düşman istihbarat servisi gibi hareket ediyor ve konuşuyor, takipçilerini de istihbarat elde etmek adına CIA’de iş bulmaları için cesaretlendiriyor. Chelsey Manning’i gizli bilgileri çalması için yönlendirdiler. Wikileaks, diğer demokratik ülke ve kuruluşlardan destek ararken Amerika’ya odaklanıyor. WikiLeaks’i Rusya gibi devletlere yakın devletsiz düşman istihbarat servisi olarak niteleme zamanı geldi” ifadelerini de kullandı.

Pompeo bununla birlikte Amerika’nın siber güvenlik konusunda yeteri kadar çaba sarfetmediği görüşünde.

CIA başkanı internetin teröristler ve düşman devletler tarafından bu kadar yaygın kullanıldığı bir ortamda siber güvenliğin çok önemli olduğunu da vurguladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG