Erişilebilirlik

CHP’nin Yeni Lideri Kemal Kılıçdaroğlu


CHP’nin kurultayında tek aday olarak seçime giren İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçildi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Spor Salonu'ndaki kurultayda, geçerli bin 189 oyun tamamını alarak partinin 7. Genel Başkanı oldu.

Başkan olarak ilk konuşmasını kurultayda yapan Kılıçdaroğlu, çok ağır bir görevi üstlendiğini, Mustafa Kemal'in, Bülent Ecevit'in, İnönü’nün ve Baykal'ın koltuğuna oturacağını söyledi ve “Bu koltuğun sorumluluğunu biliyorum. Bu koltuğa oturanlar halkı için çalıştı, kendisi için değil. Bunu yapacağız.” dedi.

Kurultaya DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit da katıldı. Ecevit, Kılıçdaroğlu için, "Kendisine çok güveniyorum, inanıyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

Eski Başkan Deniz Baykal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak kutladı ve başarılar diledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Kılıçdaroğlu'na tebrik telgrafı gönderdiği öğrenildi.

Salondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu zor bir görev üstlendiğini söyledi ve ''Çalışacağız. Ben değil biz çalışacağız, biz üreteceğiz, biz koşacağız. O koşuda başarılı olacağımıza inanıyorum. En büyük arzum, CHP'yi iktidar yapmaktır'' dedi.

CHP 33’üncü Olağan Kurultayı'nın ilk günü Genel Başkan seçimiyle tamamlandı. Kurultayda yarın Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerine seçim yapılacak.

XS
SM
MD
LG