Erişilebilirlik

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan’a Seslendi


Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın milletle inatlaşmamasını istedi, “Gerginlikten beslenen bir siyaset toplumu ateşe atar” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı gerilimi yükseltmekten kaçınmaya çağırdı. Hürriyet gazetesinde yayınlanan habere göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın milletle inatlaşmamasını isteyerek, “Gerginlikten beslenen bir siyaset toplumu ateşe atar” dedi. CHP lideri, Erdoğan’dan Türk insanının sesine kulak vermiyorsa en azından dünyadan gelen seslere kulak vermesini de istedi.
Bu arada bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında protestolar gündemde.

Göstericiler, polisin sert müdahalesine rağmen, protestolarını sürdürüyor. Ankara’da polis göstericilere basınçlı suyla müdahale etti, göstericiler taşla karşılık verdi.

Erdoğan yaptığı son konuşmalarda göstericilerin tahammül sınırını zorladıklarını söyledi. Başbakan, protestocuların bu eylemlerinin bedelini ödeyeceklerini ve onların anlayacağı dilden karşılık vereceklerini bildirdi.

Erdoğan, kendisini destekleyenlerden şiddetten kaçınmalarını, göstericilere “derslerini sandık başında” vermelerini istedi.

Taksim Gezi Parkı için başlayan ve daha sonra diğer kentlere yayılan gösterilerde şu ana kadar üç kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG