Erişilebilirlik

CHP Savcıları ve İçişleri Bakanı’nı Çakıcı İçin Göreve Çağırdı


CHP Savcıları ve İçişleri Bakanı’nı Çakıcı İçin Göreve Çağırdı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

Adı çok sayıda suç olayına karışmış yeraltı dünyasının bilinen isimlerinden Alaattin Çakıcı’nın dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan mektubu tartışma yarattı.

CHP Genel Başkanı’nın avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’na ‘‘akıllı ol’’ gibi ifadelerle ve çeşitli hakaretlerle seslenen Çakıcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu: ‘‘Yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir’’

Konu, bugün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında yapılan basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da soruldu.

CHP lideri, Çakıcı’nın tehdidiyle ilgili olarak “Ben Erdoğan’ı eleştiriyorum, Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum, yeraltı dünyasının bir lideri cevap veriyor. Ya şu Türkiye’nin geldiği hale bakın Allah aşkına. Hukukun olmadığı yerde, hukukun ihlal edildiği yerde, devlette liyakatin çöktüğü yerde, yargının olmadığı yerde bir süre sonra devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Ki bunu iki üç hafta önce ifade etmiştim. Nasıl oluyor da böyle bir eleştiri başka bir yerden geliyor? Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli’dir veya onun arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne? Onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Hiç kimse unutmasın, hiç kimse! Bizim ruhumuzu oluşturan temel öğe, Kuvay-ı Milliye’dir. Çakalların olduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez” dedi.

Davutoğlu ve DEVA Partisi’nden Çakıcı’nın tehdidine tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, “Burada hukuk devleti kuralları işler ve anayasal bir konuma sahip olan ana muhalefet lideri hiçbir kimse tarafından tehdit edilemez, hakarete uğrayamaz. Sadece o değil, hiçbir siyasi lider... Burada Sayın Genel Başkan’ın tepki vermesine gerek olmaksızın başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere ‘Bu ülkenin yönetiminden biz sorumluyuz, kimse, hele hele bir siyasi parti lideri tehdit edilemez, ona hakaret edilemez’ diyebilmesi lazım. Bu denemediği için bugün problem var. Reformlardan bahsedildiği günlerde bir siyasi parti lideri açık bir şekilde tehdit ediliyorsa, her türlü nezaketsizliğe muhatap kılınıyorsa, öbür tarafta da toplum ayrıştırılıp makbul olanlar ve makbul olmayanlar diye ayrıştırılarsa bunun sorumlusu iktidar olur” diye konuştu.

DEVA Partisi’nden Twitter aracılığıyla yapılan açıklamada, “Bir suç örgütü yöneticisi, bir siyasi parti liderini açıkça tehdit ediyor ancak hakkında soruşturma başlatılmıyor. Adrese teslim afla tahliye edilen bu kişinin ve arkasını dayadığı kişilerin ülkemizi yeniden 90’lı yılların karanlığına götürmesine izin vermeyeceğiz. Korkma Türkiye” tepkisi gösterildi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sonrasında ise Çakıcı hakaret ve meydan okuma ifadeleri içeren yeni bir mektup yayınladı.

Bugün İstanbul’da biraraya gelen CHP’li il ve ilçe yöneticileri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 15 ilçe belediye başkanı ise Çakıcı’ya tepki gösterdi.

Kaftancıoğlu: ‘‘İçişleri Bakanı, bu tehdit karşısında hala sus-pus ise, ya devlet adamı değildir ya tetikçinin destekçisidir’’

CHP’lilerin hazırladığı açıklamayı okuyan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘‘iktidarın mafya yapılanmasından medet’’ umması sonucu ‘‘cezaevi müdavi’’ olarak tanımladığı Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na ‘‘ölüm tehditinde” bulunduğunu söyledi.

Kaftancıoğlu, ‘‘Talimatlı tetikçiler, durumdan vazife dahi çıkaramazlar. Onların kulağına fısıldanır. O nedenle sözlerimizin muhatabı, kuşkusuz CHP çınarının altında esamesi bile okunmayacak küçükler değildir. Burada sözlerimizin muhatabı, Türkiye’yi 90’lı yıllarda olduğu gibi siyaset-mafya-ticaret ekseninde yönetmek isteyen iktidarsızlardır. Kimse yaşamaktan zevk aldığı karanlık dehlizlere, ülkeyi taşımaya çalışmasın. Ne güçleri ne nefesleri yeter. İçişleri Bakanı, bu tehdit karşısında hala sus-pus ise, ya devlet adamı değildir ya tetikçinin destekçisidir ya da her ikisi birdendir’’ dedi.

‘‘İktidarın samimiyetine turnusol kağıdı işlevi görecek bu olayı, takip edeceğiz’’

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına safralarından arınmış bir halde girmeye hazır olduğunu bundan vazgeçmek isteyenlere milyonlarca vatanseverin haddini bildireceğini belirten CHP İstanbul İl Başkanı, bu saldırıların CHP’lileri sindiremeyeceğini dile getirdi.

Kaftancıoğlu, ‘‘Sizden korkmadık ki, gölgenizden korkalım. Hala 90’lı yılların karanlık mafya düzeninin hayalini gören, son güncellemesi 30 yıl önce yapılmış antika mafyalardan medet ummak hangi aklın mucizesi acaba? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? İktidarın samimiyetine turnusol kağıdı işlevi görecek bu olayı, takip edeceğiz. Olayın mümessillerini ise hep takip edeceğiz’’ diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Salı günkü TBMM Grup Toplantısı’nda ‘‘Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz? Mafya liderlerini bırakıyorsunuz, uyuşturucu kaçakçılarını talimatla bırakıyorsunuz. Hakim ‘Saraydan talimat geldi diyor’’ ve kendisini milliyetçi olarak tanımlayanlar bunların bekçiliğini yapıyorlar, tank palet fabrikasını Katar’a teslim edenler milliyetçi olamaz ama saraya bekçilik yapanlar buna evet diyebilirler’’ şeklindeki ifadeleri üzerine Alaattin Çakıcı, altında kendi imzası olan bir mektubu sosyal medya hesabından yayınladı.

Çakıcı mektupta hakaret, tehdit ve çeşitli suçlamalrda bulundu “Sana akıllı ol diyorum’’ ifadelerini kullandı.

16 yıl hapis yatan Çakıcı, tahliyesi sonrası MHP lideri Bahçeli’yi ziyaret etti

2004 yılında ‘‘organize suç örgütü oluşturmak’’ suçlamasıyla aranırken Avusturya’nın Graz şehrinde yakalandıktan sonra Türkiye’ye iade edilen Alaattin Çakıcı, 16 yıl Türkiye’deki cezaevlerinde hapis yattı.

Kamuoyunda ‘‘Af Yasası’’ olarak bilinen AKP ve MHP’nin ortak olarak hazırladığı ve Meclise sunulan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin 14 Nisan 2020’de TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinden iki gün sonra Çakıcı, Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi.

Çakıcı’nın tahliyesinde iki yıl önce kendisini cezaevinde ziyaret eden ve sonrasında ‘‘devlet ve millet hizmetinde bulunmuş’’ ‘ülküdaş’’ olarak tanımlayarak af edilmesini istediği MHP lideri Devlet Bahçeli’nin etkisi olduğu belirtiliyor.

Çakıcı da tahliyesi sonrasında 2 Haziran tarihinde MHP Genel Başkanı’nı ziyaret etti.

Çakıcı’nın tartışılan diğer ziyaretleri

Çakıcı’nın ziyaretleri MHP liderleri ile sınırlı değildi. Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Yalıkavak marinasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Eski Özel Kuvvetler Komutanı ve eski MHP milletvekili Engin Alan ve eski MİT üst düzey yetkililerinden Korkut Eken’le buluştu. Kamuoyu bu buluşmayı Çakıcı’nın tanıdığı Üzeyir Çakmaktaş’ın paylaşımından öğrendi.

Çakıcı’nın ‘‘yakın dostum’’ dediği CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında yaptığı ziyaret de çok tartışıldı. Ancak CHP yönetiminin bu ziyaretle ilgili inceleme başlattığı iddia edildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG