Erişilebilirlik

CHP'den ABD'ye Diplomasi Ziyareti


CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Faruk Loğoğlu öncülüğündeki heyeti, 23 Eylül'de ABD'ye gelerek Washington ve New York'ta temaslarda bulunacak

Hükümeti birçok konuda olduğu gibi, Suriye politikasında da eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, ‘gölge Türkiye diplomasisi’ yürütüyor. CHP, tartışmalara yol açan Irak ve Mısır ziyaretleri ardından Amerika’da yapılacak Sosyalist Enternasyonal toplantısında Türkiye’nin barış yanlısı tutumunu aktarmayı hedefliyor.

CHP Heyeti, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren ilk durağı Washington’da Amerikan Kongresi’nde resmi temaslarda buluncak. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran ile TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi ve CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu öncülüğündeki heyetin, 26 Eylül Perşembe ve 27 Eylül Cuma günleri ikinci durağı New York olacak. CHP’li milletvekilleri Faik Tunay, Aykan Erdemir, Sedef Küçük’ün de yer alacağı CHP heyeti, New York’ta Birleşmiş Milletler çatısı altında düzenlenecek Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak.

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP olarak Washington ve New York'ta yapacakları temasları Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi. CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’de aktif rol üstlenmesi nedeniyle New York’ta görevlerini yerine getireceklerini belirten Oran, bu vesileyle Washington’u da ziyaret ederek, Amerikan siyasetinden isimlerle görüşeceklerini söyledi.

Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar çevrelerince eleştirilen CHP’nin Irak ve Mısır temaslarıyla ilgili de Amerika’da ve Sosyalist Enternasyonel’deki muhataplarıyla görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti. Özellikle Irak’a gerçekleştirdikleri ziyareti Türkiye’de iş çevrelerinin memnunlukla karşıladığını ifade eden Oran, AKP’nin mevcut dış politikasıyla ülkeye zarar verdiğini dile getirdi.

CHP olarak AKP’nin Türkiye’yi “yalnızlaştıran” dış politikasına karşı geleneksel barış yanlısı tutumunu savunmaya devam edeceklerini kaydeden Oran, “Hükümetin bozduğu uluslararası diyaloğu ve Ortadoğu ülkeleriyle temasları 90 yıllık bir siyasi parti kimliğiyle, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen yürüterek iyileştirmeye çalışıyoruz. Biz AKP’nin yalnızlaştırdığı pozisyonumuzu değiştiriyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika ziyareti konusunda ise kesinleşmiş bir program olmadığını yineleyen Oran, ancak Washington tarafından yapılan davetler bulunduğunu ve seçim sürecini de dikkate alarak Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ile ilgili karar verileceğini de vurguladı.
  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG