Erişilebilirlik

CHP: ‘Cumhurbaşkanı Adayımızı Bu Hafta Açıklıyoruz’


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Cumhurbaşkanı adayını bu hafta açıklayacaklarını söyledi. Tezcan, bugünkü basın toplantısında “Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili adaylığı için başvuracak mı?” sorusu üzerine “Benim bildiğim olacak. Kendisiyle konuşmadım ama doğal olan da başvurmasıdır. Bu soru, ‘Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı’ sorusunun dolambaçlı hali. Cumhurbaşkanlığı adayıyla ilgili parti kararını verdikten sonra kendisi gerekeni yapacaktır. Benim görüşüm, Sayın Genel Başkanımızın milletvekili adayı olması gerekiyor. Tuzak bir soruydu” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP’nin yetkili organlarında karar verileceğini kaydeden Tezcan, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayını bu hafta açıklayacağını söyledi.

Tezcan’ın sözlerinin yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun son röportajlarında, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmayacağı sinyalini verdiği de Ankara kulislerinde gündemde.

CHP’den seçmenlere 8 Temmuz uyarısı

Tezcan, ayrıca 24 Haziran’da genel seçimlerle birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu olabileceğine de dikkat çekerek seçmenlere tatil uyarısında bulundu. Tezcan, “Vatandaşlarımız tatil planlarını yaparken Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tura kalması ihtimalini dikkate almalı. Sadece 24 Haziran tarihi değil 8 Temmuz’a göre de planlama yapılmasını hatırlatıyoruz” dedi.

2 Mayıs’ta seçmen kütüklerinin muhtarlıklarda askıya çıkacağını da söyleyen Tezcan, sahte seçmen olmaması için herkesi kütükleri incelemeye davet etti.

Perinçek ve Saadet Partisi yarın açıklayacak

Bu arada muhalefet cephesinde adaylığı kesin isimlerden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarından itibaren 100 bin imza şartı için seçmenlerden imza toplama sürecine başlayacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, yarın saat 11.00’de Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık başvurusunda bulunacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, yarın saat 10.00’da cumhurbaşkanı adayı olarak hangi ismi öngördüklerini kamuoyuna açıklayacak.

Seçim takvimi belli oldu

YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre; cumhurbaşkanlığı seçimi için en az 100 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı imzasıyla adaylık başvuruları yarın mesai saatiyle birlikte başlayacak ve 2 Mayıs akşamı sona erecek. Seçmenlerce aday gösterilecek cumhurbaşkanı aday adayları için YSK ilk değerlendirmesini kamuoyuna duyuracak ve YSK’ya itirazlar ise 3 Mayıs günü saat 15.00’e kadar yapılabilecek.

Siyasi partiler için cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular, 4 Mayıs günü başlayacak ve 5 Mayıs günü saat 17.00 itibariyle sona erecek. YSK, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde kesin aday listesini ise, 13 Mayıs günü Resmi Gazete’de yayımlayacak.

Ayrıca siyasi partiler açısından “seçim ittifakı” konusunda YSK’ya son başvuru günü ise, 6 Mayıs olarak ilan edildi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG