Erişilebilirlik

Chomsky: ‘IŞİD Türkiye’nin Müttefiki’


Noam Chomsky
Noam Chomsky

Amerikalı ünlü düşünür Profesör Noam Chomsky, radikal İslamcı terör örgütleri IŞİD ve El Nusra’nın “Türkiye’nin müttefikleri” olduğunu ileri sürdü.

Chomsky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “güç dürtüsü” ile korku yaydığını ve saldırganlaştığını iddia etti.

“Suça Ortak Olmayacağız” akademisyenler bildirisine imza attıktan sonra adından çok söz ettiren Noam Chomsky, ABD’de yaşayan bir grup Türk öğretim görevlisi ile yaptığı görüşmede “Erdoğan IŞİD’i destekliyor” dedi. Noam Chomsky, Türkiye’nin IŞİD’e üstü örtülü olarak ve benzeri olan cihat yanlısı terör grubu El Nusra’ya da açık açık destek verdiğini savundu. “T24” sitesinin haberine göre, Chomsky, “Erdoğan daha otoriterleşmeye başladı. Kendi etrafında güç biriktirme dürtüsü, Kürt halkına karşı artan saldırılarla birleşerek neredeyse bir saplantı haline döndü” dedi.

Prof. Chomsky, “Erdoğan IŞİD’i destekliyor” diyerek, Türkiye sınırının cihatçılara açık olduğunu ve kaçak IŞİD petrolünün hala bazı yollardan Türkiye’ye girdiğini öne sürdü. Noam Chomsky, Ankara’nın, Suriye’de IŞİD’e karşı karadaki temel güç olan Kürt partisi PYD’ye de karşı çıktığına işaret etti. Prof. Chomsky, IŞİD ve El Nusra’yı “Türkiye’nin müttefikleri” olarak niteledi. Chomsky, Tayyip Erdoğan’ı, “teröre dayalı korku yayarak” kendisinde daha fazla güç toplamaya çalışmakla suçladı.

Amerikalı ünlü dilbilimci Noam Chomsky, Türkiye’nin ileri gelen yazarları, akademisyenleri, sanatçıları ve gazetecileri ile de gurur duyması gerektiğini söyledi. Noam Chomsoky, “Barış dilekçesini imzalayanlar bunun örneği” dedi.

Chomsky’nin de imza koyduğu dilekçeyi imzalayanlara karşı hukuki işlem başlatılmıştı. İmzacı bazı Türk akademisyenler kovulurken bazılarının da evlerine polis baskınları düzenlenmişti.

Akademisyenler bidirisinden sonra, Tayyip Erdoğan Chomsky’yi Türkiye’ye davet etmiş, ancak Amerikalı düşünür bu teklifi geri çevirmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG