Erişilebilirlik

Chicago’da İki Siyah Polis Kurşunuyla Öldü


Amerika’nın Chicago kentinde polis, bir ihbar üzerine gittiği evde, 19 yaşındaki bir öğrenci ile 55 yaşında 5 çocuk annesi kadını öldürdü. Kurbanların ikisi de siyahtı.

İki kurban Chicago’da polis memurunun silahından çıkan kurşunla ölen siyah Amerikalıların sonuncusu. Geçen yıl yine aynı kentte, 17 yaşındaki siyah bir genç beyaz polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Olayla ilgili Adalet Bakanlığı’nın soruşturması sürüyor.

Olay Cumartesi günü, polis memurunun ‘ev içi kavga’ şikayeti üzerine gittiği evde yaşandı. Olaya karışan polis memurlarının hangi ırka mensup oldukları henüz açıklanmadı.

Polis merkezinden yapılan açıklamada, polis memurlarının olay yerine vardıklarında devam eden bir kavga ile karşı karşıya kaldıkları ve olayın polislerin silahından çıkan kurşunlarla iki kişinin ölümüyle sonuçlandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, olayda hayatını kaybeden 55 yaşındaki 5 çocuk annesi Bettie Jones’un ‘kazara’ vurulduğu kaydedildi.

Chicago Tribune gazetesi, olayda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Quintonio LeGrier’ın, babasına metal bir beyzbol sopasıyla saldırdığı gerekçesiyle eve polis çağırıldığını yazdı.

Gazete haberinde, 19 yaşındaki genç ile alt komşusu olan Bettie Jones’un, polis olay yerine geldiğinde, apartmanın ana giriş kapısında olduğu belirtiliyor.

Ölen 19 yaşındaki gencin annesi Janet Cooksey, gazetecilere oğluna 7 kez ateş edildiğini söyledi.

Cooksey, oğlunun silahsız olduğunu, elinde sadece beyzbol sopası bulunduğunu, polisin bir iki atışla oğlunu etkisiz hale getirebileceğini savundu.

Anne Cooksey şöyle devam etti: ‘Yardım için polisi arıyorsunuz ve en sevdiğiniz ölüyor. Bu kişiler ne için eğitilmişler? Sadece öldürmek için mi? Oğlum okulunun en başarılı öğrencilerindendi. Noel tatili için evine gelmişti ama artık yok.'


Laquan Mcdonald adlı siyah bir gencin beyaz bir polis memuru tarafından 2014 yılında sokak ortasında vurularak öldürüldüğünü gösteren ve kısa süre önce yayınlanan görüntüler sonrasında Chicago polisinin davranışları, ABD Adalet Bakanlığı’nınca incelemeye alınmıştı.

Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel bu olay sonrasında özür dilemiş, ancak başkanı istifaya çağıran protestoların önünü kesememişti. Polis tarafından 16 kez ateş edilerek öldürülen 17 yaşındaki gencin ölümü sonrası artan tepkilerin ardından Belediye Başkanı Emanuel, emniyet müdürünü görevden aldı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG