Erişilebilirlik

Chavez İçin Yas Devam Ediyor


Arjantin,Uruguay ve Bolivya cumhurbaşkanları Chavez'in naşı başında
Arjantin,Uruguay ve Bolivya cumhurbaşkanları Chavez'in naşı başında
Venezüela halkı Salı günü kansere verdiği mücadelede yenik düşerek ölen devlet başkanları Hugo Chavez için yas tutmaya devam ediyor.
Ükeyi 14 yıldır yöneten Chavez için bir hafta sürecek ulusal yas ilan edilmişti.

Chavez’in cenazesi Çarşamba günü öldüğü askeri hastaneden askeri akademiye taşınırken binlerce kişi başkent Caracas sokaklarını doldurdu.
Chavez'in naşı Cuma günü yapılacak cenaze törenine kadar askeri akademide tutulacak. Chavez'in müttefikleri olan Bolivya, Uruguay ve Arjantin devlet başkanları cenaze töreni için şimdiden Caracas'a geldi.

Cumhurbaşkanlığı muhafız birliğinin komutanı Associated Press ajansına Chavez'in kalp krizinden öldüğünü ve son anlarında büyük acı çektiğini açıkladı. Hükümet daha önce Chavez'in kanser olduğunu doğrulamış ancak türü ya da ne derece ağır olduğu konusunda bilgi vermemişti.
Yetkililer, 58 yaşında hayatını kaybeden devlet başkanının nereye defnedileceğine dair henüz biraçıklama yapmadı.

Yeni başkan seçilinceye kadar devlet başkanlığı görevini yardımcısı Maduro’nun yerine getirmesi bekleniyor. Dışişleri Bakanı Jaua seçimle ilgili açıklamanın 30 gün içinde yapılacağını söyledi.

Devlet Başkanı Chavez geçen ay Venezüela’ya dönmeden önce Küba’da kanser tedavisi görüyordu. Yetkililer, Chavez’in Caracas’ta tedavi gördüğü askeri hastanede güclü kemoterapi ilaçları aldıktan sonra ağır bir enfeksiyon geçirdiğini söylemişti. Kanserin pelvis bölgesinde olduğu sanılıyor.



STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG