Erişilebilirlik

Charlottesville’de Hüzünlü Anma Töreni


Katılımcılar, hayatını kaybden Haether Heyer’in en sevdiği renk olan mor kıyafetler giydi ve aynı renkte aksesuarlar taktı
Katılımcılar, hayatını kaybden Haether Heyer’in en sevdiği renk olan mor kıyafetler giydi ve aynı renkte aksesuarlar taktı

Charlottesville’de beyazların üstünlüğünü savunanların gösterisini protesto eden kalabalığa bir aracın dalması sonucu haftasonunda hayatını kaybeden Heather Heyer için anma töreni düzenleniyor.

Charlottesville’de Hüzünlü Anma Töreni
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

Charlottesville sakini olan 32 yaşındaki Heyer, Cumartesi günü beyaz ırkçıların gösterisine tepki olarak sokaklara çıkan yüzlerce kişiden biriydi.

Gösteriler kısa sürede kaos ve şiddete dönüşürken, polisin de müdahalede yetersiz kalmasıyla iki grup arasında sokak çatışmaları patlak vermişti.

Nihayetinde polis, beyaz ırkçıların gösterisini bastırdı ve gruptan dağılmalarını istedi.

Daha sonra iki grup arasında yine küçük itiş-kakışlar yaşanırken, beyaz ırkçılara karşı bir grup yürüyüşe geçmek üzere kent merkezindeki ana caddelerden birinde toplandı.

Grup yürüyüşe geçmeden önce 20 yaşındaki James Alex Fields Jr, Dodge Challenger marka aracıyla kalabalığına dalarak, Heyer’in ölümüne ve diğer 20 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Charlottesville’de hukuk asistanı olarak çalışan Heyer’i ailesi, eşit haklar için savaşırken yaşamını yitiren merhametli bir kadın olarak tarif etti.

Baba Mark, “Kızım eşit haklar için mücadele ediyordu, nefrete karşı tepkisini gösteriyor ve doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapıyordu. Bunun uğruna hayatını kaybetti” diye konuştu.

Heyer’in iş yerindeki patron Larry Miller de Associated Press’e yaptığı açıklamada, Heyer’i ailesinin bir parçası gibi gördüğünü söyledi.

Miller, “Çok merhametliydi, çok titizdi, çok kucaklayıcıydı, herşeyin doğru olmasını istiyordu. İnsanlara önem veriyordu. Harika bir insandı” dedi.

Charlottesville’deki Paramount sinema salonunda düzenlenen tören yoğun bir kalabalığa sahne oldu.

Katılımcılar, Heyer’in en sevdiği renk olan mor kıyafetler giydi ve aksesuarlar taktı.

Gösteriler sırasında içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucunda hayatlarını kaybeden iki polis memuru Berke M.M. Bates ve H. Jay Cullen’ın cenazeleri de Cuma ve Cumartesi günlerinde kaldırılacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG