Erişilebilirlik

Cezayir'deki Orman Yangınlarında En Az 65 Can Kaybı


Cezayir’de orman yangınları nedeniyle 28’i asker 65 kişi hayatını kaybetti. Ölen askerlerin yangınla mücadele kapsamında görevlendirilen askerler oldukları açıklandı. 12 askerinse yanık nedeniyle ağır yaralandıkları bildirildi. Yangınlar nedeniyle ülkenin başkentinin doğusundaki Kabiliye dağlık bölgesini yoğun bir duman tabakası kapladı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkede üç günlük ulusal yas ilan etti ve yangınlarla ilgili olmayan tüm devlet faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Ülkenin kuzey kesimindeki ormanlık alanlarda Pazartesi gecesi aniden orman yangınları çıktı. İçişleri Bakanı Kemal Belcud, yangınların kundaklama nedeniyle çıktığını söyledi, ancak ayrıntılı bilgi paylaşmadı.

Cezayir'deki Orman Yangınlarında 65 Can Kaybı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Belcud, “Birkaç farklı noktada, 50 civarında ayrı yangının başlamasına ancak suçlu olan kişiler neden olmuş olabilir” dedi, ancak yangınların kundaklama sonucu meydana geldiğine ilişkin herhangi bir kanıt sunmadı.

Bölge sakinleri yangınlara kendi çabalarıyla müdahalede bulunmaya çalışırlarken yangınların söndürülmesi için askerler de görevlendirildi.

Bölgede çok sayıda ev yanarken halk, çevredeki otel, yurt ve benzeri yerlere yerleştirildi. Yetkililer, yoğun duman tabakasının söndürme çalışmalarına engel olduğunu söyledi.

İtfaiye ekipleri ve askerler halen yangınları kontrol altına almaya çalışıyor.

Yangınlar nedeniyle en az 16 bölgedeki ormanlarda ağır hasar meydana geldiği belirtiliyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG