Erişilebilirlik

'Cesur Kadınlar' Ödüllerini Melania Trump'ın Elinden Aldı


'Cesur Kadınlar' Ödüllerini Melania Trump'ın Elinden Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

First Lady Melania Trump, dünyanın dört bir yanından gelen on üç kadına insan hakları, demokrasi, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi için yürüttükleri faaliyetlerden ve elde ettikleri başarılardan ötürü Uluslararası Cesur Kadınlar ödülü verdi. Bu yıl ödül alan kadınlar arasında, görev yaptığı okuldaki cinsel taciz vakalarını ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan da var.

Bu yıl Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görülenler arasında Suriye’de evlerini terk eden Hıristiyan ve Müslüman kadınlara yardım eden Suriyeli bir Hıristiyan, Irak ve Yemen’de savaştan kaçan kadın ve çocuklara yardım eden gönüllüler, cinsiyet ayrımcılığına dayalı şiddetle mücadele eden sivil toplum örgütleri ve Afrika’daki barış çabalarına kadın bakış açısı kazandıran bir subay var.

On üç kadın, ödüllerini, First Lady Melania Trump’tan aldı.

Mother Mushroom olarak tanınan Vietnamlı blogcu ve kadın hakları savunucusu, Ekim ayından bu yana hapiste olması nedeniyle törene katılamadı, ancak ifade özgürlüğü için yaptığı çalışmalar ayakta alkışlandı.

Üç yıl önce uğradığı kezzap saldırısından sağ kurtulan Natalia Ponce de Leon’un çalışmaları ise Kolombiya’da kendi adını taşıyan yasanın çıkarılmasını sağladı. Artık Kolombiya’da kezzapla saldırmanın cezası 50 yıl hapis.

Amerika’ya ilk kez gelen Papua Yeni Gineli Veronica Simogun, ülkesindeki kadınları cinsiyet ayrımcılığına dayalı şiddetten korumak için yürüttüğü çalışmalardan ötürü ödüle layık görüldü.

Amerika, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülleri’nin oluşturulduğu 2007 yılından bu yana 60 ülkeden gelen yüzden fazla kadını onurlandırdı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG