Erişilebilirlik

Cenevre Görüşmelerinde İkinci Tur


Esat yönetimi temsilcilerini ve muhalefeti bir araya getiren Cenevre barış görüşmelerinin ikinci turu bugün yapılıyor

Esat yönetimi temsilcilerini ve muhalefeti bir araya getiren Cenevre barış görüşmelerinin ikinci turu bugün yapılıyor.

Müzakerelerde arabulucu rolünü üstlenen Birleşmiş Milletler Temsilcisi Lahdar İbrahimi, Pazartesi günü ayrı toplantılarda taraflarla görüşecek.

İbrahimi, Cenevre barış görüşmelerinin geçen ay yapılan ve az ilerleme sağlanan ilk turunu, mütevazı bir başlangıç ancak üzerine barış inşa edebilecek bir adım olarak nitelemişti.

Taraflar arasında, olası bir geçiş hükümetinden, kuşatılmış bölgelere insani yardımın ulaştırılmasına kadar pek çok konuda hala büyük görüş ayrılıkları bulunuyor.

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye’de kuşatılmış bölgelere ilaç ve gıda gibi insanı yardımların girişinin hızla yapılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne karar tasarısı sunmaya hazırlandıklarını söyledi.

Fransa’dan bu açıklama, Pazar günü kontrolü isyan güçlerinin elinde bulunan Humus kentinden 600 kişinin tahliye edilmesinin ardından geldi.

Suriye’de 2011’de patlak veren ayaklanma sonrasında başlayan iç savaşta 130 binin üzerinde insan hayatını kaybetti, 9 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG