Erişilebilirlik

Cem Özdemir'den 'Tek Adam' Eleştirisi


Muslim women attend Ramadan tarawih prayer at Istiqlal mosque in Jakarta, Indonesia.
Muslim women attend Ramadan tarawih prayer at Istiqlal mosque in Jakarta, Indonesia.
Gezi Parkı eylemleri sırasında başından yaralanan ve çarşamba günü toprağa verilen 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümünün ardından hükümet karşıtı gösteriler sırasında biri polis iki kişinin daha hayatını kaybetmesi sadece Türkiye’de değil yurtdışında da endişe yaratıyor.

Ülke, yaşanılan bu üzücü olaylara paralel gizli kayıtlarda yer alan hükümet üyelerine yönelik iddialar, insanları kutuplaştırıcı söylemler ve sokakların karışması ile çok gerilimli bir seçim sürecinden geçiyor.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’ne verdiği özel demeçte Türkiye’de toplum ve siyasetin bu denli gerilmesinde Batılı demokrasilerde olmayan ‘her şeyi yöneten tek adam’ politikasının payının çok büyük olduğunu belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik katılımı kısıtladığını savundu.

AKP’nin hükümete geldiği ilk yıllarda AB yolunda önemli adımlar attığını, tabuları yıktığını hatırlatan Cem Özdemir kendisi gibi birçok politikacının bu süreçte destek verdiği Recep Tayyip Erdoğan’ın şimdiki politikalarının ‘kendi ekonomik çıkarlarına odaklandığını’ iddia etti.
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:56 0:00
Linki indirmek için
Türkiye’deki siyasi gidişatın kendisini ve Türkiye’yi seven Avrupalı politikacıları kaygılandırdığını ifade eden Özdemir, ‘demokrasiye ve fikir özgürlüğüne karşı tavır alan politikaların diktatörlük olarak algılandığını’ belirtti.

30 Mart’da yapılacak seçimler sonrasında Türkiye’nin şu anda bulunduğu gerilim ortamından sıyrılarak reform sürecine geri dönmesine alternatif görmediğini belirten Yeşiller Partisi Eş Bakanı, Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’ne verdiği özel demecinde aksi takdirde son yıllardaki ekonomik ilerlemenesin de tehlikeye gireceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG