Erişilebilirlik

Çavuşoğlu ve Ersoy Almanya'yı Ziyaret Edecek


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün Berlin’de Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Maliye Bakanı Peter Altmeier‘le biraraya geliyor.

Günübirlik ziyarete Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin de katılacağı ve Almanya’da, Corona virüsü salgınına karşı verilen mücadeleyi yönlendiren kurumlardan Robert Koch Enstitüsü’nü ziyaret ederek, istişarelerde bulunacağı da öğrenildi.

Türk tarafının Türkiye’de Corona virüsü salgını konusunda yaşanan gelişmeler ve alınan önlemleri aktarmayı hedeflediği ve Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırmasını isteyeceği tahmin ediliyor. 15 Haziran itibarıyla AB üyesi ülkeler, Schengen ülkeleri ve İngiltere’ye yönelik seyahat uyarılarını kaldıran Almanya, Ankara’nın yoğun girişimlerine rağmen bu konuda Türkiye’ye bir istisna getirmemiş, tersine Türkiye’ye 31 Ağustos’a kadar seyahat uyarısı yaparak, ‘riskli ülkeler’ listesine almıştı.

Der Spiegel dergisi, Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynaklara dayanarak verdiği bir haberde, Türkiye'de Corona virüsü tedavisinde etken maddesi hidroksiklorokin olan ilaçların kullanıldığını, bakanlığın Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması için bu tedavi yönteminin sona erdirilmesini isteyeceğini iddia etti. Almanya'da Corona virüsü tedavisinde hidroksiklorokin kullanılmasına izin verilmiyor.

Gurbetçilerin durumu belirsizliğini koruyor

Öte yandan Almanya'da Berlin, Hamburg, Brandenburg, Kuzey Ren Vestfalya ve Schleswig eyaletlerinde okullar yaz tatiline girerken, seyahat uyarısına rağmen Türkiye’ye giden Türkiye kökenli göçmenlerin dönüşlerinde karantinaya alınıp alınmayacakları konusu da henüz tam anlamıyla açıklığa kavuşmadı.

‘Riskli’ olarak tanımlanan ülkelerde, 14 günden fazla kalınması durumunda, Almanya’ya girişte 14 gün ev karantinasına girme mecburiyeti var. Buna göre Türkiye’de 14 gün kalan biri, Almanya’ya döndükten sonra, 14 gün karantinaya girmek zorunda. Karantinadan muafiyet için kişinin Corona virüsü semptomları göstermediğini ve Corona virüsü taşıyıcısı olmadığını belgeleyen bir testi ülkeye girişte ibraz etmesi gerek.

Türkiye’den alınan Corona testinin en fazla 48 saat önce alınmış olması koşuluyla, karantina muafiyeti var. Türkiye’den testsiz gelenlerin ya da eskimiş bir testle gelenlere karantina uygulanacağı ifade ediliyor. Uzmanlar, işletmelerin ve okulların Türkiye gibi Almanya’nın riskli bölge ilan ettiği ülkelerden gelenleri, ellerinde test raporu olmasına rağmen 14 gün karantinaya gönderme hakkına sahip olduğunu belirtiyor ve tatil sonrasında kaotik bir durum yaşanacağı uyarısında bulunuyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG