Erişilebilirlik

Çavuşoğlu:’ Suriye’de Siyasi Geçiş Sürecine Odaklanmalıyız’


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 71. Dönem çalışmaları kapsamında New York’taki, yoğun temaslarını sürdürüyor.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslarının bazı bölümlerine eşlik ediyor, bazı liderlerle yapılan ikili görüşmelere de katılıyor.

Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı düzeyinde yapılan toplantılara katılmasının yanı sıra resmi temasları çerçevesinde ikili görüşmelerini de sürdürüyor.

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un öncülüğünde ‘Suriye Uluslararası Destek Grubu Toplantısına’ katıldı.

ABD ve Rusya’nın Başlattığı Girişimi Destekliyoruz

Çavuşoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye’de kalıcı barışın sağlanması için bir an önce siyasi geçişe odaklanılması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'de çatışmaların durdurulmasına ilişkin ABD ile Rusya’nın başlattığı girişimi desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye’de, insani erişimin ve insani yardımların kesintisiz olarak sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Çavuşoğlu, “Eğer bu süreç işlemezse bunun en büyük sorumlusu Suriye rejimi olacaktır” diye konuştu.

Suriye’de, Birleşmiş Milletler yardım konvoyunun vurulduğu bir ortamda bu girişimlerin zorluğuna dikkat çekti. Çavuşoğlu, “Bir an önce Suriye’de siyasi geçiş için gerekli adımlar atılmalı. Bir an evvel siyasi geçiş sürecine odaklanmalıyız” dedi.

‘Türk Konseyi’ etkinliğini arttıracak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 71. Dönem çalışmaları kapsamında temaslarını sürdürdü. Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler, Türkiye’de, yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve ‘FETÖ’ ile mücadele konularının ele alındığı açıklandı.

Bakan Çavuşoğlu, Türki Cumhuriyetleri temsilcilerinin yer aldığı, ‘Türk Konseyi’ toplantısına katıldı. Dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşen toplantıda, ‘Türk Konsey' nin’, etkinliğinin artırılması için görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Bakan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurul çalışmaları kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aralarında ABD Başkan yardımcısı Joe Biden’ la gerçekleştireceği bazı ikili görüşmeler ve toplantılara da katılacak.

Çavuşoğlu, bugün ayrıca ‘KKTC’ Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Iyad binAmin Madani, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop, Kenya Dışişleri Bakanı Amina Chawahir Mohamed ve Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Ramon Loizaga Lezcacano ile görüşecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG