Erişilebilirlik

Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a Uyarı


Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a Uyarı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın FETÖ'cüler için bir sığınma üssü olmasını arzu etmeyiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Ankara’daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ bağlantılı 8 eski askerin Yunanistan'a firar ettiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, Yunan mahkemelerinin bu kişileri iade etmemesinin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmek için Marmaris'te bulunan iki eski askerin de yine Yunanistan'a kaçtığını öğrendik ve bunların iade edilmesi talebimizi bir kere daha gündeme getirdik" dedi.

Darbe girişiminden bu yana 995 kişinin Yunanistan'a sığınmacı olarak başvurduğunu da hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz tabii komşumuz ve ilişkilerimizi her geçen gün güvene dayalı geliştirdiğimiz Yunanistan'ın FETÖ'cüler için adeta bir sığınma üssü olmasını arzu etmeyiz. Dolayısıyla bu başvuruları titizlikle değerlendireceklerini ve Yunanistan Anayasası'na ve yasalarına göre değerlendireceklerini ve hainlere prim vermeyeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias da hükümetinin darbelere karşı olduğunu ancak mahkeme kararlarına da saygı duyulması gerektiğini söyledi.

İki bakanın gündeminde Türkiye’nin AB üyeliği ve AB ile mülteci anlaşması da vardı. Kotzias, iki ülke arasındaki bağların geliştirilmesinin tüm tarafların yararına olacağını da söyleyerek, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne olan desteğini yineledi.

Çavuşoğlu da Türkiye’nin mülteci anlaşmasına bağlılığını yineledi ancak AB’nin Türkiye’deki Suriyeli mültecilere gerekli mali yardımı yapmadığını tekrarladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG