Erişilebilirlik

Çavuşoğlu: AB’nin İfadeleri Kabul Edilemez


AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komisyon Başkanı Johannes Hahn'ın, darbe girişimiyle ilgili tutuklama listelerinin önceden hazırlandığı iddialarına Ankara’dan tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "AB Komiseri Hahn’ın “darbe girişimine dair tutuklama listelerinin önceden hazırlandığına” yönelik ifadeleri kabul edilemez. Maalesef Hahn’ın ülkemizde yaşanan gelişmeleri bütünüyle kavrayamadığı görülüyor" cümlelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı, "AB ve müttefiklerimizden temel beklentimiz ülkemizdeki demokratik süreci desteklemeleri ve darbe girişimini şiddetle kınamalarıdır. Türkiye hiçbir şekilde, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve sivil demokratik kazanımlardan geri adım atmayacaktır. Bu yüzden, Komiser Hahn dahil hiç kimse kanlı darbe girişimine dair devam eden hukuki süreç hakkında peşin hüküm veremez" mesajı verdi.

Hahn, "Bir şeyler hazırlanmış gibi görünüyor. Listeler var. Bu da bunların önceden hazırlandığı ve belirli bir aşamada kullanılacağına işaret ediyor" demişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG