Erişilebilirlik

Castro Aylar Sonra İlk Kez Halk Karşısında


Dokuz aydır halkın önüne çıkmayan Küba eski Devlet Başkanı Fidel Castro, dün ilk defa öğrencilerle Küba devrimi hakkında konuşurken görüntülendi.

Küba devlet televizyonu, 89 yaşındaki Castro’nun öğrenciler ve öğretmenlerle Devrim lideri Vilma Espin hakkında konuştuğu videoyu yayınladı.

Castro, Espin adı verilen okulda Espin’in devrim için yaptığı katkıları övdü. Espin, 2007’de ölünceye kadar Fidel Castro’nun kardeşi Raul Castro’yla evliydi. Raul eşinin ölümünden bir yıl sonra kardeşi Fidel Castro’dan Devlet Başkanlığı görevini devraldı.

Fidel Castro’nun dün uzun bir zaman sonra tekrar halkın önüne çıkması, Küba’nın Komünist Parti gazetesi, Granma’nın bir hafta önce Fidel Castro’nun Başkan Barack Obama’yı eleştiren bir mektubu yayınlamasını izliyor. Obama kısa bir zaman önce Küba’yı 90 yıl aradan sonra ilk ziyaret eden ABD Başkanı olmuştu.

Castro, Küba’nın “imparatorluk” diye adlandırdığı Amerika’dan herhangi bir yardıma ihtiyacının bulunmadığını söyledi. Castro, Obama’nın tarihi ziyaretini memnuniyetle karşılayan ve Küba’nın Amerika ile olan ilişkisini düzeltmek isteyen kardeşi Raul Castro ile aynı görüşte değil.

Fidel Castro’nun tekrar halkın karşısına çıkması, Küba Komünist Partisi’nin ülkenin beş yıllık ekonomik ve politik stratejisini belirleyeceği 16 Nisan’daki genel kurul toplantısına hazırlık yaptığı döneme denk geldi. Toplantıda ayrıca, birkaç yıl sonra emekliye ayrılacak Raul Castro’nun yerine kimin geçeceğinin de konuşulacağı tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG