Erişilebilirlik

Castro: 'Küba Devrimi Yaşayacak'


Castro: 'Küba Devrimi Yaşayacak'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

Küba’nın eski lideri Fidel Castro, dün Komünist Parti üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, artık hayatının sonuna yaklaşmış olsa da 50 yıl önce başlattığı devrimin devam edeceğini söyledi:

“Yakında 90 yaşıma gireceğim. Bu yaşıma gelmem tamamen şans eseri. Hepimiz bir gün öleceğiz ama Küba komünistlerinin fikirleri yaşamaya devam edecek.”

Fidel Castro, konuşmayı, Havana’da düzenlenen Küba Komünist Partisi kurultayında yaptı. Kurultayda Fidel Cartro’nun kardeşi 84 yaşındaki Raul Castro’nun beş yıl daha parti liderliği görevini sürdürmesine karar verildi.

Birçok uzman, şu anda 70 ve 80’li yaşlarını süren parti kadrolarının yerlerini gençlere bırakmasını bekliyordu. Raul Castro, kendi neslinin iktidarının artık sona yaklaştığını kabul ettiğini söyledi:

“Tarihi nesil, devrim ve sosyalizm bayrağını hiçbir üzüntü ya da kötümserlik hissi taşımadan yeni nesle devredecek. Devrim hareketini ilerletme görevimizi tamamlanmış olmanın verdiği gururu taşıyoruz.”

Küba’nın Sovyet tipi ekonomisinde köklü değişiklikler yapmayı öneren Raul Castro, partinin üst düzey yöneticilerinin 70 yaşında emekliye ayrılmaları çağrısında da bulunmuştu.

Ancak Castro, partinin yeni kurallarının 2021’de yapılacak bir sonraki kurultaya kadar yürürlüğe girmeyeceğinin işaretini verdi. Alınan haberlere göre Küba Komünist Partisi’nin yeni seçilen 15 üyeli yönetim kadrosunda genç parti üyelerine yer verilmedi.

Beş yılda bir yapılan kurultay, Başkan Obama’nın Havana’ya yaptığı tarihi ziyaretten bir ay sonra gerçekleşti. Bazı Kübalı liderler, Obama’nın ziyaretini, Amerika’nın sıradan Kübalılar’ı ülkenin sosyalist değerlerinden uzaklaştırma çabası olarak algılanmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG