Erişilebilirlik

Çapoğlu: 'Ilımlı İslam Diye Birşey Yok'


Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu’na göre, Batı bu konuda çok ciddi bir yanlış yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Çapoğlu, 'Sadece bombalamakla IŞİD’e karşı savaş kazanılmaz, bölgesel ekonomik işbirliği şart' diyor

Anadolu Stratejik Araştırmalar Vakfı Başkanı Profesör Gökhan Çapoğlu, Batı’nın Ilımlı İslam dediği oluşumu destekleyerek istenmeyen sonuçlar elde ettiğini, bunun çok ciddi bir yanlış olduğunu söylüyor.

Çapoğlu’na göre, ‘Sadece bombalamakla IŞİD’e karşı savaş kazanılmaz.’ Bunun için bölgesel bir ittifakın şart olduğunu vurgulayan Gökhan Çapoğlu, bölgede İran, Irak, Türkiye, Suriye dahil bir siyasi ve ekonomik ittifak kurulmasının Ortadoğu’nun içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları hafifleteceğini, refah düzeyini yükselteceğini, işsizliğin azaltılacağını ve bu sayede gençlerin terör örgütlerine ilgi ve katılımının önleneceğini belirtiyor.

Devrimlerin ve demokratikleşmenin ülkelerin kendi iç dinamikleri teşvik edilerek yapılması gerektiğine dikkati çeken Çapoğlu, ‘Suriye’de Esat’ı demokratikleşmeye zorlamak gerekirdi’ diyor. Bunun silah zoruyla veya baskıyla olmayacağının altını çizen Profesör Çapoğlu, Amerika’nın da bölgede ılımlı İslam’ı teşvik ederek büyük hata yaptığını ve bölgede büyük bir bataklık yarattığını söylüyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:14:09 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG