Erişilebilirlik

Cannes Film Festivali 70'inci Yıldönümünü Kutluyor


Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası sinema festivali Cannes Film Festivali, 70'inci kez sinema dünyasının aktörlerini buluşturuyor.

Sahil kenti Cannes'da 17-28 Mayıs tarihlerinde yapılacak Festival'in 70. yıldönümüne ciddi hazırlanan Festival Komitesi, bu yıl İspanyol sinemasının ünlü ismi yönetmen Pedro Almodovar'ı Jüri Başkanı seçti.

"Sivri Topuklar" ve "Konuş Onunla" filmlerinin sıra dışı yönetmeni, İspanyol sinemasının sembolü Almodovar, beş kez Altın Palmiye için yarıştı ancak bu ödülü hiç kazanamadı. Cannes'da iki kez "en iyi senaryo" ve "jüri özel ödülünü" alan Almodovar, "Annem hakkında herşey" ve "Konuş onunla" filmleriyle de iki kez Oscar ödülüne layık görülmüştü. Almodovar, juri başkanlığı görevini "Mad Max" filminin Avustralyalı yönetmeni George Miller'den devralacak.

Juri'nin kararı üzerine açıklama yapan 67 yaşındaki yönetmen Almodovar, "Cannes Film Festivali'nin 70'incisine başkanlık etme teklifi bemi onurlandırdı. Bu ayrıcalıklı görtevin bana verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duydum. Çok stresliyim! Jüri başkanı olmak çok ağır bir sorumluluk. Ve umarım üstesinden gelebilirim. Ama size şunu söyleyebilirim ki bütüm ruhum ve vücudumla kendimi bu göreve adayacağım. Çünkü bu görev sorumluluğun yansıra çok büyük bir keyif ve ayrıcalık" dedi.

Almodovar, 1992 yılında Gerard Depardieu'nün başkanlığını yaptığı jüride üye olarak görev yapmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG