Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Türkiye: Can Kaybı 4.369'a Yükseldi

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde dört günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı Türkiye’de bayramın ikinci günü de sürüyor. Şehirlerde sokaklar ve meydanlar boş kalmaya devam ediyor. Türkiye'de bugüne dek 4.369 kişi yaşamını yitirdi.

19:01 16.3.2020

Ankara’da Dezenfektasyon İşlemleri Sürüyor

Başkentte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı da, kentte toplu taşımacılıkta sıkıntı yaşanmaması için dezenfektasyon işlemlerini sürdürdüklerini bildirdi. Bu kapsamda, belediye ekiplerince taksiler, otobüsler ve dolmuşlar dezenfekte ediliyor.

Normal koşullarda 4-28 Nisan tarihlerinde yapılması planlanan 37. Ankara Uluslararası Müzik Festivali de, festival izleyicileri ve Türkiye dahil 8 ülkeden katılımcı müzisyenleri korumak amacıyla ertelendi.

19:19 16.3.2020

Sağlık Bakanı Koca: ‘Yeni Vakalar Var’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de son yapılan testlerle birlikte bugüne dek açıklanan 18 vaka sayısına yenilerinin eklendiğini, Pazartesi gece yarısından önce yeni sayıyı açıklayacağını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye’de şu ana kadar Corona virüsüne bağlı can kaybı olmadığını ama bunun olmayacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

Bakan Koca’nın Pazartesi akşam saatlerinde yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

Biz genel tabloya kıyasla şanslı durumdayız.

Tedbirlere uyarsak hastalığın yayılımını kontrol altına alabiliriz.

Devlet olarak tedbirleri alıyoruz. Düşmanımızı iyi tanıyoruz.

Uzun zaman bu süreci sıfır vaka başarısıyla sürdürdük.

Şimdi mücadelenin yeni safhasındayız.

Test kitini ise bütün illere vererek burada hızlı sonuç almanın önemli olduğunu bildiğimiz için testi yaygınlaştıracağız.

Alo 184 SABİM Hattı Corona danışma hattı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Vatandaşlarımızın şikayetleri olması durumunda bu hat üzerinden hizmet alabilecekler.

Uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20'ye çıktı.

Şu anda pozitif çıkan yeni vakalarımız var.

Ancak henüz analiz edilmekte olan numunelerimiz mevcut.

Bu akşam pozitif çıkan rakamı da topluca açıklayacağım.

19:35 16.3.2020

Türk Ekonomisine Corona Darbesi: Dolar Son 18 Ayın Zirvesinde

Tüm dünya ekonomisini kasıp kavuran Corona salgını Türk ekonomisinde olumsuz etkisini gösteriyor.

Küresel piyasalarda dalgalanma en net etkisini Borsa İstanbul’da gösteriyor. Güne 89 bin 691 puandan başlayan BIST 100 Endeksi, yüzde 8,07’lik düşüşle günü 87 bin 888 puandan tamamladı.

23 Ocak’ta 123 bin 556 puanla tarihi zirveye ulaşan Borsa İstanbul’un iki aydan az bir süre içindeki kaybı, yüzde 28,8 puan oldu.

6,40’ı aşan Dolar, Türk Lirası karşısında son 18 ayın zirvesine çıktı.

19:51 16.3.2020

Sağlık Bakanı: 'Yeni Vakalar ve Solunum Sıkıntısı Olan Hastalar Var'

Corona salgınına karşı alınacak önlemler için toplanan Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı'ndan sonra konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni vakalar olduğunu açıklayarak bugüne kadar ilan edilen 18 sayısının arttığını ifade etti. Bakan Koca, "Şu ana kadar can kaybı söz konusu olmadı. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Bu süreçte solunum sıkıntısı olan hastalarımızın olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Corona virüsü, bulaştığı kişide önce kuru öksürük ve hafif ateş gibi belirtiler gösteriyor. Hastalığın ilerleyen aşamalarında solunum sorunları yaşanıyor.

Sağlık Bakanı: 'Yeni Vakalar ve Solunum Sıkıntısı Olan Hastalar Var'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

Daha fazla

XS
SM
MD
LG