Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Türkiye: Can Kaybı 4.369'a Yükseldi

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde dört günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı Türkiye’de bayramın ikinci günü de sürüyor. Şehirlerde sokaklar ve meydanlar boş kalmaya devam ediyor. Türkiye'de bugüne dek 4.369 kişi yaşamını yitirdi.

17:30 16.3.2020

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Önlemler: Birçok Mekan Kapatılıyor

İçişleri Bakanlığı, Pazartesi geceyarısından itibaren daha önce yürürlüğe giren tedbirlerin kapsamının genişleteceğini açıkladı.

Türkiye genelindeki tüm şehirlerin valiliklerine gönderilen ek genelgeyle insanların kalabalık ortamlarda bulunmasının önüne geçilerek virüsün yayılma hızının kesmek amaçlanıyor. İşte ek genelge kapsamında geçici olarak faaliyetleri durdurulacak yerlerin listesi:

Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri.

17:41 16.3.2020

Cuma Namazlarına Ara Verildi

Diyanet İşleri Başkanı, Cuma namazlarına ara verildiğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada, "Yeni tip Corona virüsünün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir" dedi.

Ali Erbaş, camilerin açık kalmaya devam edeceğini de belirtti. Erbaş, "Bu süreçte Cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Ayrıca İslamın şiarı olan ezanların okunmaya devam edilmesi ve gerekli tedbirler alınarak camilerin, münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir" diye konuştu.

18:31 16.3.2020

Sağlık Bakanı'ndan Sosyal Medyada Yayılan Belgeyle İlgili Yalanlama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinde yayılan bir belgeye ilişkin açıklama yaptı ve söz konusu belgenin sahte olduğunu söyledi. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan “GİZLİ” belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR" ifadelerini kullandı. Koca, Twitter hesabından sahte olduğunu söylediği belgeyi de paylaştı.

18:32 16.3.2020

Corona Virüsüne Karşı Ekonomik Önlemler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Corona virüsü kaynaklı ekonomik etkilere karşı bir dizi tedbir alınacağını ve bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını bildirdi.

Albayrak, "Piyasaların likiditeye erişiminde en ufak aksaklık olmayacak şekilde önlemler alınmış ve alınacaktır. En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır" dedi.

Albayrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm kurumlarında dünyada corona virüse karşı alınan önlemler analiz edilerek, olası senaryolarla yol haritaları hazırlandığını da söyledi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG