Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Türkiye: Can Kaybı 4.369'a Yükseldi

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde dört günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı Türkiye’de bayramın ikinci günü de sürüyor. Şehirlerde sokaklar ve meydanlar boş kalmaya devam ediyor. Türkiye'de bugüne dek 4.369 kişi yaşamını yitirdi.

22:19 21.5.2020

258 Bin Kişiye Seyahat İzni Verildi Otogarlar Hareketlendi

İçişleri Bakanlığı, 21 Mayıs Perşembe günü saat 17.30 itibarıyla 65 yaş ve üzeri yurttaşlar ve onların refakatçileri toplam 258 bin 651 kişiye seyahat izni verildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı, e-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden, seyahat izin başvuruları yarın da devam edeceğini kaydetti.

Şehirlerinden ayrılanlar en az bir ay gittikleri yerde kalacak

En az bir ay yaşadıkları şehre dönmemeyi taahhüt eden yurttaşlar, gerekirse refakatçileri ile birlikte tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidebilecek. Ancak refakatçilerin 72 saat içinde geri dönmeleri gerekiyor.

Üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, bağışıklık yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 65 yaş ve üzeri yaştaki hastalar Seyahat İzin Belgesi kapsamı dışında bırakıldı.

18:46 21.5.2020

Son 24 Saatte Yapılan Corona Testi Sayısı 12 bin 795 Arttı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye'de Corona salgınına ilişkin son 24 saate ait verileri paylaştığı Twitter mesajında, uygulanan test sayısındaki artışa rağmen Corona enfeksiyonu vakalarının sayısının öngörülen seviyede seyrettiğini kaydetti.

Bakan Koca'nın Twitter mesajında paylaştığı 21 Mayıs verilerine göre Türkiye'de son 24 saatte 33 bin 633 Corona testi yapıldı. Vaka sayısıysa 961 olarak kayde geçti. Dün yapılan test sayısıysa 20 bin 838'di. 20 Mayıs'ta 23 olarak kayda geçen ölüm vakası sayısıysa 21 Mayıs'ta 27'ye yükseldi.

11:13 21.5.2020

"Hayat Eve Sığar" Mobil Uygulaması Üzerinden Seyahat İçin HES Kodu Alınması Uygulaması Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün Bilim Kurulu toplantısından sonra açıkladığı, şehirlerarası seyahat edebilmek için HES kodu adlı bir kodun kullanılması uygulaması bugün itibariyle başladı. Şehirlerarası uçak, tren ve otobüsle seyahat edecek kişilerin "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden bir kod almaları gerekiyor. Bu kodla birlikte kişilerin hangi araçla nereye gittiği tespit edilecek. Eğer aynı araçta seyahat eden kişilerden birinde Corona virüsü tespit edilirse, Sağlık Bakanlığı, HES kod bilgisi üzerinden aynı araçta bulunan diğer kişilere de ulaşacak, bilgilendirme ve karantina uyarısı yaparak bu kişileri de takip altına alacak.

11:01 21.5.2020

Başakşehir'de İnşa Edilen Şehir Hastanesi'nin Açılışı Bugün Yapılıyor

İstanbul Başakşehir'de inşa edilen ve "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi" adı verilen sağlık tesisi bugün tam kapasite olarak hizmete açılıyor. Hastanenin ilk etabı 20 Nisan'da açılmıştı. Bugün yapılacak açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Japonya Başbakanı Şinto Abe de telekonferans yöntemiyle eşlik edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde hastane binasına giderek incelemelerde bulundu. Toplam 10 bloktan oluşan tesiste 8 farklı dalda hizmet veren hastane bulunuyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG