Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Türkiye: Can Kaybı 4.369'a Yükseldi

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde dört günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı Türkiye’de bayramın ikinci günü de sürüyor. Şehirlerde sokaklar ve meydanlar boş kalmaya devam ediyor. Türkiye'de bugüne dek 4.369 kişi yaşamını yitirdi.

19:11 26.3.2020

G-20 Liderler Olağanüstü Zirvesi Telekonferans Yoluyla Yapıldı

Dünyadaki Corona virüsü salgınıyla ilgili son durumu görüşmek üzere G-20 Liderler Zirvesi’nin olağanüstü toplanmasına ancak toplantının telekonferans sistemiyle yapılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da G-20 Liderler Olağanüstü Zirvesi’ne Huber Köşkü’nde geçtiğimiz gün kabine toplantısında da kullanılan video konferans sistemiyle katıldı.

Telekonferans sistemiyle yapılan zirve toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da katıldı.

17:56 26.3.2020

Otobüs Firmaları Seferlerini Durdurmaya Başladı

Diyarbakır’ın köklü otobüs firmalarından olan Öz Diyarbakır Seyahat, Türkiye’nin yedi bölgesine her gün düzenlediği 30 seferin tamamını durdurdu. Firmanın Genel Müdürü Şaban Doğmuş, Corona virüsü salgınına karşı önlem amacıyla seferleri durdurduklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığı’nın yolcu kapasitemizi yüzde 50 oranında azaltması, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın evlerinden çıkmaması ve tüm Türkiye’ye çağrıda bulunulması nedeni ile yolcu sayısının düşmesi sonucunda bugüne kadar birçok seferlerimizi iptal etmiştik. Firma olarak yolcularımızın, personelimizin ve toplumun sağlığını gözetmek amacıyla seferlerimizi geçici bir süre ile durdurma kararı aldık,“ dedi.

17:16 26.3.2020

Otobüslere Yolcu Sayısı Denetimi

İstanbul’da şehirler arası yolcu otobüsleri durdurularak yolcu sayısı denetimi yapıldı ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı incelendi. Jandarma ekipleri tarafından uygulama kapsamında durdurulan otobüslere İçişleri Bakanlığı’nın otobüslerdeki yolcu sayısının yarıya indirilmesi kuralı hatırlatıldı. Seyahat belgesi olmayan 65 yaş üzeri yolcuların da otobüslerden indirilerek gidecekleri yere güvenlik güçleri tarafından götürüldüğü açıklandı.

17:14 26.3.2020

Emekli Maaşları Evlere Teslim Edilecek

İçişleri Bakanlığı, 65 yaş üzerindeki vatandaşların emekli maaşlarının evlerine teslim edileceğini açıkladı. Maaş ödemelerinin valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonuyla evlere teslim edilmesi için 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların evde ödeme ve havale ya da EFT talimatı konusundaki taleplerini valilik ve kaymakamlıklara 112, 155 ve 156 numaralı telefonlar aracılığıyla iletmesi gerekiyor.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG