Erişilebilirlik

CANLI BLOG: 2,5 Yaşındaki Kız ve Annesi Enkazdan Çıkarıldı

AFAD tarafından yapılan son açıklamada, 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükseldi. 1466 kişinin yaralandığı depremde 72 bina tamamen yıkıldı 514 binada ağır 409 bina hafif hasarlı. 45 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde: "Bu afetler bizim için büyük bir imtihan"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'da. Elazığ'daki Mevlana Camii'nde depremde hayatını kaybeden anne ve oğlunun cenazesine katılan Erdoğan cenaze namazının ardından yaptığı açıklamada "Bu tür afetler bizim için büyük bir imtihan" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devlet ve millet olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Bir yandan enkazları kaldırarak yıkımların yerine süratle TOKİ olarak adımlarımızı atıp yapılması gerekenleri yapacak, kimseyi aç açıkta bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Dedikodulara ve olumsuz propagandalara kulak asmayın. Bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız." dedi.

Enkaz başında 2 aylık ve 7 yaşındaki çocuğunu bekliyor

Serhat Aslan yaşlı gözlerle enkazdan gelecek bir haberi bekliyor. Aslan’ın eşi Halime, 7 yaşındaki oğlu Miraç, 2 aylık bebeği, kayınpederi ve kayınvalidesi hala enkaz altında.

Eşini ve çocuklarını alarak kayınpederi ve kayınvalidesinin ziyarete gelen, eşi ve çocuklarını burada bıraktıktan sonra dışarı çıkan Aslan 5 dakika sonra sarsıntıyı hissettiklerini anlatıyor.

Koşarak eve gelen Aslan, binanın enkazından yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Çevredekilerin yardımıyla bazı kişiler enkazdan çıkarıldı. Ancak Aslan ailesinden haber yoktu. Uzman ekiplerin gelmesiyle başlayan çalışmalarda 39 kişi sağ çıkarıldı. Ancak Aslan’ın yakınlarından hala haber gelmedi. Depremin üzerinden 20 saate yakın süre geçmesine rağmen aileye hala ulaşılamadı.

Aslan ve yakınları umutla beklemeye devam ediyor. Gözyaşlarını tutamayan Aslan, konuşmakta güçlük çekiyor.

Haberin tamamı için: https://www.amerikaninsesi.com/a/enkaz-ba%C5%9F%C4%B1nda-2-ayl%C4%B1k-ve-7-ya%C5%9F%C4%B1ndaki-%C3%A7ocu%C4%9Funu-bekliyor-/5260042.html

Elazığ'ın Çevrimtaş Köyündeki Evlerin Çoğu Yıkıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

Elazığ'daki deprem yollarda yarıklar oluşturdu

Elazığ ve çevre ilçeler arasındaki yollarda da deprem nedeniyle toprak kaymaları yaşandı. Yollarda ciddi kırık ve çatlamaların görüldüğü bölgede yuvarlanan kayalar da yer yer ulaşımda aksamalara neden oluyor.​

Elazığ'daki Deprem Yollarda Yarıklar Oluşturdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Daha fazla

XS
SM
MD
LG