Erişilebilirlik

CANLI BLOG: 2,5 Yaşındaki Kız ve Annesi Enkazdan Çıkarıldı

AFAD tarafından yapılan son açıklamada, 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 31'e yükseldi. 1466 kişinin yaralandığı depremde 72 bina tamamen yıkıldı 514 binada ağır 409 bina hafif hasarlı. 45 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı

Elazığ'ın Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından 24 saat sonra bir anneye ulaşıldı. Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri enkazdan bir kadın sesi gelince harekete geçti. Ekipler bir süre anneyle konuştuktan sonra, 2,5 yaşındaki kızını sağ olarak çıkarmayı başardı. Küçük kızın annesi de bir süre sonra jandarma ekipleri tarafından enkazdan sağ çıkarıldı. Yaralı anne hastaneye kaldırıldı.

24 Saat Sonra Mucize: 2,5 Yaşındaki Çocuk Enkazdan Çıkarıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Elazığ Depremi'yle ilgili AFAD'dan yapılan en son açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi. 43 kişinin enkazdan sağ olarak çıkarıldığı depremde 1466 kişinin yaralandığı belirtildi.

72 binanın tamamen yıkıldığı depremde 514 binanın da az yada orta hasarlı olduğu açıklandı.

Depremzedeler Spor Salonuna Sığındı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği bölgede büyüklüğü 4'ün üzerinde 462 artçı deprem yaşandı.

Bölgeye 8 bin 565 çadır sevk edilirken 3 bin 699 AFAD personelinin de bölgede görev yaptığı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi ve partisinden temsilcilerle birlikte deprem bölgesine gitti. Malatya'nın ardından Elazığ'a geldiğini belirten İmamoğlu "Deprem, her ne kadar gerçeğimiz olsa da çok hızlı unutabiliyoruz. Bunu unutmamak adına, hepimiz sorumluyuz. Hepimiz, sorumluluk sahibi makamlardayız. Belli ki konu, sadece İstanbul deği. Bugün Elazığ'dayız. Yarın Ege'de olabiliriz" dedi.

Ekrem İmamoğlu Deprem Bölgesinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:05 0:00

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenler geceyi spor salonlarında geçirdi. Yardım kuruluşlarının yemek dağıttığı depremzedeler evlerine ne zaman döneceklerini bilmiyor.

Dün geceki depremde evleri hasar gören binlerce Elazığlı geceyi dışarda geçirmek zorunda kaldı. Havanın soğuk olması nedeniyle zor saatler yaşayan kent sakinleri, spor salonlarına alındı. Battaniye ve minder dağıtılan depremzedelerin geceyi geçirdikleri yerlerden biri de Yakup Kılıç Spor Kompleksi oldu.

Kompleksin kalınabilecek her yerine depremzedeler alındı. Depremzedelerin ihtiyaçları ise gönüllü yardım kuruluşları tarafından sağlanıyor. İlk geceyi salonda geçirenlerin büyük bölümü gece de salonda kalacak. Evleri az hasarlı olsa da, artçı sarsıntılar sürdüğü için evlerine dönmeye korkuyorlar.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG