Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Dünya: Wuhan'da 3 Nisan'dan Sonra İlk Vaka

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 9 Mayıs’ta 14 yeni vaka açıkladı. Bunlardan biriyse Corona virüsünün çıkış yeri olarak bilinen Wuhan kentinde görüldü. Çin Perşembe günü itibariyle ülkenin tüm eyaletlerini düşük risk bölgesi olarak sınıflandırmıştı

18:07 9.3.2020

Asya

Çin’de yeni görülen vaka sayısı son 24 saatte 40 oldu. Ülkedeki toplam vaka sayısı 80 bin 735, hayatını kaybeden kişi sayısı da 3 bin 119 olarak açıklandı.

Hastalığın Çin’in ardından en çok etkili olduğu Güney Kore’de, 69 yeni vaka tespit edilirken ülkedeki toplam vaka sayısı 7 bin 832 oldu.

Bangladeş’te de İtalya seyahatinden dönen iki kişide corona virüsüne rastlandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı da resmi rakamlara göre 3 oldu.

Maldiv Adaları’nda iki vakanın görülmesinin ardından bazı adalarda seyahat kısıtlaması getirildiği açıklandı.

Tokyo'da bir kişinin daha salgın nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede hayatını kaybedenlerim sayısı 16'ya yükselirken Japonya, hastalığın tespit edilmesini sağlayan test kapasitesinin arttırılması ve daha çok kişiye test yapılması kararı aldı. Japon Havayolları'nda çalışan bir kabin görevlisinde de corona virüsüne rastlandığı açıklandı.

Filipinler’de de hükümet, ülkede ilk vakanın görülmesinin ardından acil durum ilan edildiğini açıkladı.

18:07 9.3.2020

Avrupa

İngiltere’de vaka sayısı yüzde 30 artarak, 273’e ulaştı. Ülkede hastalık nedeniyle 3 kişi de hayatını kaybetti.

İtalya’da hastalığa yakalanan kişi sayısı son bir günde 1492 kişi artarak toplam 7 bin 375’e yükseldi. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı da 366’ya ulaştı. İtalya, aralarında Milan şehrininde bulunduğu hastalığın görüldüğü bölgede karantina uygulamasına geçilmesi kararı aldı.

Fransa’da son olarak 19 kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkedeki vaka sayısı da 1200’ün üzerine çıktı.

Almanya’da 902 yeni vaka daha tespit edildi. Almanya’da hastalığın hızla yayılması üzerine Sağlık Bakanı Jens Spahn, insanlara gerekmedikçe evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunurken geniş katılımlı etkinliklerin de iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Arnavutluk’ta da hükümet, ülkede ilk vakaya rastlandığını açıkladı. Bulgaristan’da da 4 kişide Corona virüsü tespit edildi.

İlk vakanın görüldüğü diğer Avrupa ülkeleri de Moldova ve Malta oldu. Malta’da 12 yaşındaki bir İtalyan kız çocuğunda Corona virüsüne rastlandığı açıklandı.

18:08 9.3.2020

Amerika

Amerika’da ülke genelinde vaka sayısı 500’ün üzerine çıkarken ölü sayısı da 22’ye ulaştı. 14 vakanın görüldüğü Oregon eyaletinde valilik, 60 günlük acil durum ilan edildiğini açıkladı. California eyaletinde bir yolcu gemisinin Corona virüsü şüphesiyle kıyıya yanaşmasına izin verilmiyor. Gemideki kişilerin testlerinin 4 farklı laboratuvar tarafından yapılacağı açıklandı.

Grand Princess gemisinin kıyıya yanaşmasına izin verilmiyor.

Costa Rica’da görülen toplam vaka sayısının 5’e yükseldiği açıklandı. Arjantin’de de Corona virüsü nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam vaka sayısının da 12 olduğu belirtiliyor.

18:09 9.3.2020

ABD'li İki Kongre Üyesinden Karantina Adımı

ABD'li Cumhuriyetçi Kongre üyesi (Arizona) Paul Gosar da Twitter'dan paylaştığı mesajda 3 çalışanıyla birlikte kendisini karantinaya aldığını açıkladı. Kongre üyesi 29 Şubat'ta Maryland'de düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'na (CPAC) katılan ve daha sonra Corona virüsü teşhisi konulan bir katılımcıyla temas ettiklerini ve bu sebeple de ofisinin bu hafta kapalı olacağını açıkladı. Kongre üyesi Paul Gosar, ekip olarak Corona virüsü belirtilerini göstermediklerini, ihtiyaten kendilerini karantinaya aldıklarının altını çizdi.

Söz konusu konferansa katılan ve Corona teşhisi konulan kişiyle görüşen Teksas Senatörü Cumhuriyetçi Ted Cruz da kendisini karantinaya aldığını açıkladı.

ABD genelinde bazı eyaletlerde okullar eğitime ara verdi, aralarında Stanford Üniversitesi'nin de bulunduğu bazı üniversiteler derslerin online olarak verileceğini açıkladı. Şirketler çok sayıda personelden evden çalışmalarını istedi.

Pazartesi günü Florida'nın Orlando kentinde Başkan Donald Trump'ın konuşmacı olarak katılımıyla yapılması planlanan sağlık konferansı da iptal edildi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG