Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Dünya: Wuhan'da 3 Nisan'dan Sonra İlk Vaka

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 9 Mayıs’ta 14 yeni vaka açıkladı. Bunlardan biriyse Corona virüsünün çıkış yeri olarak bilinen Wuhan kentinde görüldü. Çin Perşembe günü itibariyle ülkenin tüm eyaletlerini düşük risk bölgesi olarak sınıflandırmıştı

15:31 8.4.2020

Tokyo'da Bir Günde 144 Yeni Vaka

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Corona virüsü salgınının patlak vermesinden bu yana en yüksek vaka sayısı 8 Nisan Çarşamba günü 144 olarak kaydedildi.

Birçok Avrupa ülkesi ve ABD'ye kıyasla vaka sayılarının düşük seyrettiği Japonya'da şu ana kadar toplamda 4 bin 768 kişinin Corona virüsü test sonucu pozitif çıktı. Bunun neredeyse dörtte birine başkent Tokyo'da rastlandı.

Ülkede salgın kaynaklı can kaybıysa Çarşamba günü itibariyle 98'e yükseldi.

7 Nisan Salı günü itibariyle ulusal acil durum ilan edilen ülkede özellikle başkent Tokyo gibi büyük kentlerde sokağa çıkanların sayısında azalma gözlemleniyor.

13:10 8.4.2020

Malezya'da 156 Yeni Vaka 2 Kayıp

Malezya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülke genelinde 156 kişide daha Corona virüsü tespit edildiğini, iki kişinin de salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaklaşık 32 milyon nüfusu bulunan ülkede toplam vaka sayısı 4 bin 119'a yükseldi. Malezya'da bugüne dek 65 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

13:05 8.4.2020

Wuhan'da Karantina Sona Erdi

Corona virüsü salgınının dünyadaki başlangıç noktası olan Çin'in Wuhan kentinde karantina koşulları ve seyahat yasağı uygulaması sona erdi. 11 milyon kişinin yaşadığı, 50 binden fazla vakanın tespit edildiği ve 2 bin 500'den fazla kişinin öldüğü kentte 2 aydan uzun süredir sıkı karantina uygulanıyordu. Salgın kentteki bir vahşi hayvan pazarından başlayarak dünyaya yayılmıştı. Karantinanın sona ermesiyle birlikte bu sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 55 bin kişinin trenlerle, 10 binden fazla kişinin de uçaklarla şehirden ayrıldığı belirtiliyor.

Wuhan'da karantina sona ererken Çin'in kuzeyinde Rusya sınırındaki bir başka şehirde vaka sayılarında artış görülmesi üzerine karantina uygulaması başladı. Suifenhe adlı küçük şehirde uygulanmaya başlanan karantina koşullarına göre her aileden bir kişinin, sadece 3 günde bir ihtiyaçlarını satın almak üzere evlerinden çıkmasına izin veriliyor.

12:57 8.4.2020

Filipinler'de 106 Yeni Vaka 5 Kayıp

Ülkede belirli bölgelerde son derece katı karantina koşulları uygulanan Filipinler'de 106 kişide daha Corona virüsü tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 3 bin 870'e yükselirken ölü sayısı da 96'ya ulaştı. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, sokağa çıkma yasağına uymayan ve emniyet görevlilerine direnen kişilerle ilgili olarak gerekirse vurun emri verdiğini söylemişti.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG