Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Dünya: Wuhan'da 3 Nisan'dan Sonra İlk Vaka

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu 9 Mayıs’ta 14 yeni vaka açıkladı. Bunlardan biriyse Corona virüsünün çıkış yeri olarak bilinen Wuhan kentinde görüldü. Çin Perşembe günü itibariyle ülkenin tüm eyaletlerini düşük risk bölgesi olarak sınıflandırmıştı

11:45 26.3.2020

Malezya'da 235 Yeni Vaka

Malezya'da şu ana kadar bir günde görülen en fazla sayıda vaka artışı yaşandı ve 235 kişide daha Corona virüsü tespit edildi. Ülkedeki toplam vaka sayısı 2 bin 31 kişi oldu. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin açıklamasına göre ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 23'e ulaştı. Malezya'da son bir haftada görülen toplam vaka sayısı iki katına çıkmış oldu. Hükümet daha önce alınan seyahat kısıtlamaları uygulamasını 14 Nisan tarihine kadar uzattığını açıkladı.

11:22 26.3.2020

Endonezya'da 103 Yeni Vaka 20 Yeni Kayıp

Endonezya'da 103 kişide daha Corona virüsüne rastlandığı açıklandı. Ülkede son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı da 20 oldu. Böylece ülkede salgın nedeniyle yaşamını yiritenlerin sayısı 78'e yükseldi. Endonezya'da görülen toplam vaka sayısı da 893 olarak açıklandı. Endonezya Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 35 kişinin tedavi olarak hastanelerden taburcu edildiklerini belirtti.

11:14 26.3.2020

Rusya Tüm Uluslararası Uçuşları Durduruyor

Rusya, Corona virüsü salgını önlemleri kapsamında ülkeyi uluslararası uçuşlara kapatma kararı aldı. Yapılan açıklamada, Cuma gününden itibaren Rusya'ya ve Rusya'dan düzenlenen tüm tarifeli ve charter uçuşların durdurulacağı belirtildi. Yarından itibaren sadece yurtdışındaki Rus vatandaşlarını ülkeye getirmek amacıyla özel izinle yapılacak uçuşlara izin verileceği ifade edildi.

10:56 26.3.2020

Vietnam Binlerce Kişiyi Kamplarda Karantinada Tutuyor

Vietnam Hükümeti, dünya genelinde Corona virüsü salgınının başlamasının ardından ülkesine dönen vatandaşlarını askeri kamplarda karantina altında tutuyor. Resmi açıklamalara göre halen 50 bine yakın Vietnamlı yurtdışından dönüşlerinin ardından askeri kamplarda karantina ve gözlem altında tutuluyorlar. Semptom görülen kişiler hastanelere sevk edilirken bugüne dek 30 binden fazla kişiye de Corona virüsü testi yapıldığı açıklandı. Vietnam'da bugüne dek 148 vaka görüldü. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybeden olmadı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG