Erişilebilirlik

CANLI BLOG - Corona Virüsü

Corona virüsünün, Çin'de yayılma hızı yavaşlıyor derken Güney Kore, İtalya ve İran'da ortaya çıkan vakalar dünya çapında virüsle ilgili endişeleri arttırmaya devam ediyor

Avustralya ve Malezya’da 25’er vaka

Avustralya’da vaka sayısı 25’e çıktı. Vakalardan 9’unun Japonya’daki yolcu gemisinden tahliye edilenleri taşıyan uçaktan olduğu açıklandı. Malezya da son vaka sayısının 25 olduğunu duyurdu.

Wall Street Borsası'nda 2008'den Bu Yane En Kötü Hafta

Corona virüsü salgınının yarattığı panik küresel ekonomiyi de derinden sarsmaya devam ediyor.

Salgının kontrol edilemeyeceği endişesi borsa endekslerinde sert düşüşlerin yaşanmasına neden oldu. Wall Street Cuma günü kapanış endeksinde son yedi gündür hızla düşüşün önüne bir kez daha geçilemedi ve 2008’de yaşanan ekonomik krizden beri tüm küresel endeksler en kötü haftayı geride bıraktı.

Trump-ASEAN Toplantısı İptal

ABD Başkanı Donald Trump'ın 14 Mart'ta Las Vegas'ta Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) liderleriyle yapacağı toplantı iptal edildi.

ABD’de yeni vakalar

California’da 124 sağlık çalışanı, Corona virüslü bir hastayla temas ettikleri endişesiyle kendi evlerinde karantinaya alındı. Hastanın California Davis Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi edildiği ve hastalıkla ilgili herhangi bir seyahat geçmiş olmadığı belirtildi.

California Davis Üniversitesi’nden bir öğrencide de Corona virüsüne rastlandı. Öğrenci ve iki oda arkadaşı karantina altına alındı.

Katar'da İlk Vaka

Katar Sağlık Bakanlığı, ülkede corona virüsü salgınına yakalanmış ilk vakanın tespit edildiğini açıkladı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG