Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

15:12 8.4.2020

Almanya’da Merkel’in Corona Krizi Liderliğine Övgü

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgınında, Almanya’daki vaka sayısına oranla düşük ölüm oranları ve ülkenin yakın bir zamanda önlemleri adım adım kaldırılmaya hazırlanması Başbakan Angela Merkel’i bir kez daha siyasi yorumların odağına taşıdı. Yapılan değerlendirmelerde, Merkel’in Corona virüsünün Almanya’ya gelmesinden bu yana soğukkanlı bir politika izleyerek halkı yatıştırıcı açıklamalar yaptığı ve güven verdiği vurgulanıyor.

Merkel'i parti içinde eleştiren ve onun yerine 2021’de başbakanlığa aday olan Friedrich Merz ve Armin Laschet gibi isimlerin bile Merkel'i kriz dönemindeki liderliğinden dolayı övdükleri dikkat çekerken, Alman medyasında yer alan yorumlarda Merkel'in bir dönem daha başbakanlık yapabileceği bile dile getiriliyor.

VOA Türkçe muhabiri Cem Dalaman’ın haberi.

Haberin devamı için tıklayın

14:42 8.4.2020

Euro Bölgesi Corona Yardımı Konusunda Anlaşmaya Varamadı

Avrupa Birliği Maliye Bakanları gece boyunca süren telekonferans görüşmesinde Corona virüsünden etkilenen ekonomilere daha fazla destek verme konusunda görüş birliğine varmakta başarısız oldu. Görüşmeler Perşembe günü devam edecek.

Reuters haber ajansına konuşan diplomatik kaynaklara göre, İtalya ve Hollanda arasında Corona virüsüyle mücadele eden ülkelere verilecek kredinin koşulları konusunda yaşanan anlaşmazlık yarım trilyon euro değerinde yardımın bu ekonomilere aktarılması konusundaki görüşmelerin tıkanmasına neden oluyor. Paketin hükümetlere, şirketlere ve bireylere destek vermesi planlanıyor.

14:41 8.4.2020

İsviçre’de Vaka Sayısı 23 Bine Yaklaştı

İsviçre’de Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 705 oldu. Bu sayı Salı günü 641 olarak açıklanmıştı.

Bir gün önce 22 bin 242 olarak aktarılan vaka sayısıysa Çarşamba günü itibariyle 22 bin 789’a yükseldi.

Ülke genelinde kamuya açık ve özel etkinlikler 19 Nisan’a kadar yasaklanırken, seyahat kısıtlamaları da uygulanıyor. Yasaklar kapsamında ülkeye yalnızca İsviçre vatandaşlarıyla komşu Liechtenstein vatandaşlarının, iş nedeniyle seyahat edenlerin ya da acil durum çalışanlarının girip çıkması serbest.

14:35 8.4.2020

Ölü Sayısı 10 Bini Geçen Fransa’da Yasaklar Sıkılaştırılıyor

Fransa’da Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 10 bini geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Perşembe günü ulusa sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

Salgın kaynaklı vaka artışları ve can kayıpları devam ederken, ülkede yerel ölçekte evde kalma yasaklarının sıkılaştırılması planlanıyor.

Paris Belediyesi bireysel spor ve egzersiz faaliyetlerinin sabah 10 ila akşam 7 arasında yapılmasını yasakladı. Okyanus kıyısındaki sörf cenneti Biarritz’te de sahildeki banklarda iki dakikadan uzun oturmak artık yasak.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG