Erişilebilirlik

CANLI BLOG- Avrupa: Önlemleri Gevşeten Almanya'da Bulaşma Hızı Arttı

Almanya'da dört gündür yeniden artışa geçen bulaşma katsayısı 1,18 oldu. Bu her on virüs taşıyıcısı kişinin hastalığı yaklaşık 12 kişiye bulaştırması anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altına alınabilmesi için gerekli değerin kalıcı olarak 1'in altında bulunması gerektiğini vurguluyor

15:59 1.4.2020

İngiliz Araştırmacılar: ‘Ortak Belirtiler Tat ve Koku Kaybı’

Londra’daki King Üniversitesi araştırmacıları, ağızda tat, burunda koku hissi kaybı gibi belirtilerin hastalıkla ilgili bugüne dek oluşan veri tabanında ön plana çıktığına dikkat çekti. Buna göre Corona teşhisi konan hastaların yüzde 60’ının ortak şikayetlerinin tat ve koku kaybı olduğu belirtildi.

‘‘Önlemler işe yarıyor’’

Öte yandan İngiltere’de bilimadamları tarafından yapılan bir araştırma Corona virüsü karşısında alınan önlemlerin işe yaradığını ortaya koydu. Londra Hijyen ve Tropik İlaçlar Okulu adına araştırmayı yürüten John Edmunds, çevrimiçi olarak 1300 kişiye yöneltilen sorularla, sosyal mesafe önlemleri ve evden çıkma kısıtlamalarının teması yüzde 70 azalttığı yanıtını aldı. Bu önlemlerin hasta sayısını da düşürmesi umuluyor.

15:30 1.4.2020

Prens Charles’tan Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Corona virüsü nedeniyle bir haftalık gönüllü karantinada kalan İngiltere Veliaht Prensi Charles, o günlerin ardından neler hissettiğini bir videoyla anlattı. Yalnızlığın çok rahatsız edici olduğunu söyleyen 71 yaşındaki Galler Prensi, sağlık çalışanlarına şükran duyulması gerektiğinin altını çizdi.

15:22 1.4.2020

İngiltere’de 13 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Reuters haber ajansı ve İngiliz yayın kuruluşu BBC, Londra’da 13 yaşında bir çocuğun Corona virüsü enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

VOA Türkçe Londra muhabiri Barış Çimen’e göre bilinen başka sağlık sorunu bulunmayan İsmail Muhammed Abdülvahab, şimdiye kadar yaşamını yitiren en genç hasta olarak kayıtlara geçti.

Reuters’a göre King’s College Hastanesi’nden yapılan açıklamada, ‘‘Maalesef Covid-19 pozitif çıkan 13 yaşında bir erkek hayatını kaybetti. Ailesine taziyelerimizi iletiyoruz, kalbimiz onlarla,’’ ifadelerini kullandı.

BBC’deki habere göre ise İsmail Muhammed Abdülvahab, Pazartesi sabahı erken saatlerde Kings College hastanesinde hayatını kaybetti.

Habere göre aile, oğullarının altta yatan, bilinen başka bir hastalığı olmadığını ve hastaneye yattıktan bir gün sonra yani Cuma günü Corona virüsü testinin pozitif çıktığını kaydetti. Hastanenin otopsi yapacağı bildirildi.

14:26 1.4.2020

İtalya'nın NATO Daimi Temsilciliği'nden Türkiye'ye Teşekkür

İtalya'nın NATO temsilciliği, ülkeye tıbbi yardım malzemeleri gönderen Türkiye'ye Twitter üzerinden teşekkür etti.

Mesajda ''Avrupa-Atlantik Afet Yanıt Koordinasyon Merkezi'nin harekete geçirilmesinin ardından müttefikimiz Türkiye, İtalya'ya kritik tıbbi malzeme gönderiyor. Türk dostlarımıza dayanışmalarından ötürü müteşekkiriz," ifadeleri kullanıldı.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG